Esteu aquí

Campanya per a l'empadronament a tots els municipis de Catalunya: Sense padró, no hi ha drets

Drets humans. Davant el context de crisi sanitària, social i econòmica actual cal garantir que ningú quedi exclòs.

La situació de crisi generada per la COVID-19 està tenint un fort impacte tant a nivell social com econòmic, especialment cap als col·lectius més vulnerabilitzats com les persones que no poden acreditar que resideixen a la ciutat en la que habiten, ja sigui perquè no tenen llar, com les persones en situació de sensellarisme, o perquè no compten amb una documentació que ho certifiqui, com treballadores de la llar internes, estudiants, o d’altres.

El padró és la porta d’accés a molts drets bàsics com l’accés a la salut o a l’educació, i les administracions locals tenen l’obligació de proporcionar-lo a tots els seus veïns i veïnes. Des de l’Ajuntament de Barcelona fa anys que s’impulsen polítiques d’empadronament actives, com l’empadronament sense domicili fix o l’empadronament per comprovació, amb la finalitat de garantir i protegir els drets de tots els veïns i veïnes.

Davant el context de crisi sanitària, social i econòmica actual, l’Ajuntament de Barcelona, de la mà d’entitats locals i de país, fa una crida a tots els municipis de Catalunya perquè compleixin amb la seva obligació i impulsin polítiques d’empadronament actiu per garantir que cap veí o veïna segueixi en situació d’exclusió.

En el següent enllaç podeu trobar el vídeo de la campanya, amb la reivindicació de les múltiples entitats que participen en aquesta iniciativa: Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, Càritas, Coordinadora Obrim Fronteres, Irídia, Consell Municipal d’Immigració de Barcelona, Centre ASSIS, Institut de Drets Humans de Catalunya, Marea Blanca, Mujeres Migrantes Diversas i Sindillar.

Ni ara ni mai, cap persona sense drets!