Esteu aquí

Dia de la Diversitat: jornades per lluitar contra els discursos d’odi i les discriminacions

Sensibilització. La Direcció de Serveis de Drets de Ciutadania proposa el taller "MIST- Missió Internet Sense Trols"

El Dia de la Diversitat és una jornada organitzada per l’Ajuntament de Barcelona que s’adreça als i les estudiants de 12 a 18 anys de diferents instituts de secundària de la ciutat de Barcelona i es tracta d’una proposta educativa de foment, sensibilització i educació sobre els drets humans.

A través de jocs, dinàmiques, tallers i activitats de tota mena, es donaran a conèixer aquests drets i es connectarà l’alumnat amb les entitats de referència que hi treballen.

Enguany, aquesta jornada se celebra entre els dies 21 i 24 d’octubre de 9.00 a 14.00 hores i les activitats estan dissenyades com un conjunt d’accions i tallers liderats per diverses entitats i associacions de la ciutat i de diferents direccions i serveis del mateix Ajuntament de Barcelona que treballen en l’àmbit dels drets humans.

Des de la Direcció de Serveis de Drets de Ciutadania s’ha proposat una activitat de llarga durada (1 hora i 30 minuts), concretament el taller “MIST- Missió Internet Sense Trols“, en el qual es proposa jugar a aquest joc en línia a través d’unes tauletes digitals i dividint la classe en grups de 3 o 4 joves.

El joc consisteix a capturar els trols i aprendre a identificar els discursos d’odi a les xarxes socials. En petit grup, els i les joves han de detectar els missatges discriminatoris i proposar-ne una narrativa alternativa, i al final del taller es fa un tancament i una reflexió final sobre el motiu pel qual són perillosos aquests discursos i com s’hi pot fer front amb contranarratives.

D’altra banda, l’Oficina per la No Discriminació proposa un taller de curta durada (10-15 minuts) en el qual l’alumnat s’ha de posicionar sobre quatre preguntes afirmatives i un cop s’hagin posicionat, la dinamitzadora els donarà un contraargument i la possibilitat de canviar d’opinió tot reflexionant sobre el motiu pel qual aquesta afirmació és discriminatòria.

Comparteix aquest contingut