El Centre de Recursos en Drets Humans organitza un acte el dia 2 de novembre per parlar de les discriminacions a la ciutat de Barcelona. Presentarem l’Enquesta de Relacions Veïnals i Convivència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (ECAMB) i seguirem amb un debat sobre la incorporació de dades d’origen ètnic i/o racial en estudis i enquestes.
L’Enquesta de Relacions Veïnals i Convivència és un estudi que aporta informació sobre la convivència als barris metropolitans i els límits d’aquesta convivència expressats en discriminacions i situacions d’aïllament i de solitud social. Durant l’acte, l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, presentarà l’enquesta de 2020, que han realitzat a partir de 5.437 entrevistes al conjunt de l’AMB, de les quals 4.043 a Barcelona.
Les estadístiques o enquestes generals, com ara la de l’ECAMB, no solen recollir dades específiques de grups discriminats. Però hi ha un debat en curs en l’àmbit dels estudis i les enquestes amb temàtiques de discriminació sobre el potencial ús de dades específiques sobre la igualtat (és a dir, tots els tipus de dades desglossades que s’utilitzen per a avaluar la situació comparativa d’un grup discriminat específic o d’un grup en risc de discriminació).
És per això, que amb motiu d’aquest acte de presentació, ho debatrem amb persones expertes en el tema des dels seus diferents àmbits:
• Mª Carmen Cortés Amador, advocada de la Fundación Secretariado Gitano
• Nicolás Marugán, subdirector general per a la Igualtat de Tracte i Diversitat Ètnico Racial del Ministeri d’Igualtat
• Màrius Boada, director de l’Oficina Municipal de Dades de l’Ajuntament de Barcelona
• Yeison F. García, politòleg i activista antiracista
L’acte serà en línia, a la plataforma Zoom, el dimarts 2 de novembre de 18 a 19:30 h. Ja us hi podeu inscriure en aquest enllaç.
Us hi esperem!