Esteu aquí

El Centre de Recursos en Drets Humans organitza tallers sobre els drets a la ciutat a estudiants

Drets humans. Exposició itinerant per diferents biblioteques on es recullen bones pràctiques locals en drets humans.

En ocasió de la conferència internacional Cities for Rights, celebrada el 10 de desembre de 2018 a Barcelona en commemoració del 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans i els 20 anys de la conferència “Ciutats pels Drets Humans”, el Centre de Recursos en Drets Humans (CRDH) de l’Ajuntament de Barcelona va organitzar una exposició on es recollien bones pràctiques locals en drets humans impulsades per 24 ciutats europees.

Un any mes tard, aquesta exposició està itinerant per diferents biblioteques de la ciutat amb l’objectiu de poder-la acostar als barris i mostrar-la a la ciutadania. En paral·lel, s’han organitzat una sèrie de tallers adreçats a estudiants dels instituts  propers a les biblioteques on està ubicada l’exposició, amb la intenció d’explicar quins són els drets a la ciutat, i reflexionar al voltant de les bones pràctiques de garantia dels drets humans a diferents parts d’Europa, així com a la nostra ciutat.

La Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta, a Nou Barris, ha sigut la primera en acollir l’exposició, i els estudiants de 2n d’ESO de l’Institut Carrasco i Formiguera els primers en rebre aquest taller.

Durant el proper mes de desembre, coincidint amb la Setmana dels Drets Humans que impulsa l’Ajuntament, l’exposició de Cities for Rights anirà a les biblioteques Francesc Candel (Sants-Montjuïc) i Montserrat Abelló (Les Corts), i s’espera que durant el 2020 l’exposició i els tallers puguin continuar recorrent els barris de Barcelona.

Comparteix aquest contingut