Esteu aquí

El dret a l’abast de la ciutadania: cap a un model d’atenció en xarxa

Atenció jurídica. Jornada oberta el pròxim 14 de juny, a la Lleialtat Santsenca.

L’atenció a la ciutadania que s’ofereix des dels diferents serveis de l’Ajuntament de Barcelona integra cada vegada més l’assessorament jurídic com a part imprescindible de l’atenció, amb l’objectiu de garantir un acompanyament integral i de qualitat en el servei, i afavorir l’accés a la justícia i la garantia de drets.

Per tal de donar a conèixer aquest model de treball en xarxa a la ciutadania, i alhora crear aliances entre els diferents serveis d’atenció i assessorament jurídics que ofereix l’Ajuntament i les entitats de defensa i garantia de drets de la ciutat de Barcelona, la Direcció de Drets de Ciutadania organitza el pròxim 14 de juny la jornada “El dret a l’abast de la ciutadania: cap a un model d’atenció en xarxa”, que se celebrarà a la Lleialtat Santsenca (carrer d’Olzinelles, 31) de 10 a 18.30 hores.

Un dels trets distintius de la jornada és la confluència de múltiples serveis d’assessorament jurídic municipals en una sola jornada, una oportunitat per revisar les estratègies de defensa i garantia de drets que es desenvolupen, així com per identificar bones pràctiques i reptes de futur.

Amb una mirada eminentment pràctica, la jornada abordarà fins a sis temàtiques diferents: lluita contra les violències; intervenció municipal amb població sense llar; drets civils, no discriminació i accés a la justícia gratuïta; dret d’accés a l’habitatge; serveis d’acollida i acompanyament a persones migrants i refugiades i, en darrer lloc, drets en l’àmbit laboral. Podeu consultar el programa complet de la jornada a través del següent enllaç, on veureu que els diferents blocs temàtics s’han configurat en dos itineraris.

L’assistència és gratuïta, només cal inscriure’s escrivint un correu electrònic amb el nom complet de les persones que hi assistireu a dretsciutadania@bcn.cat, i indicant a quin dels dos itineraris de conferències voleu assistir.

L’espai disposa d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, així com anell magnètic per a persones amb dificultats auditives. Si necessiteu qualsevol altra adaptació, podeu demanar-la fins al pròxim 5 de juny, enviant un correu electrònic a la mateixa adreça de correu electrònic.

Més informació