Esteu aquí

Torna

El Festival de Cinema Jueu de Barcelona arriba a la seva 20a edició

Publicat el dc., 12/09/2018 - 14:11

Cinema. Nova edició del festival amb projeccions a la Filmoteca de Catalunya, entre altres ubicacions.

Última hora: el Festival de Cinema Jueu de Barcelona s’inaugura al CCCB. A causa de problemes tècnics a la Filmoteca, l’estrena de Simon et Théodore, de Mikael Buch, tindrà lloc al CCCB, el dissabte 15 de setembre, a les 19:30h

Del 15 al 30 de setembre tindrà lloc una nova edició del Festival de Cinema Jueu de Barcelona, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona. Es projectaran tretze pel·lícules a diferents espais de Barcelona i Girona, que volen donar a conèixer la interculturalitat del poble jueu i emplaçar la cultura jueva en l’agenda cultural de la ciutat.

El Festival de Cinema Jueu de Barcelona va néixer el 1999 amb la voluntat d’afirmar i difondre la cultura jueva, tan estretament lligada al passat de Barcelona (i de Catalunya), que es reflecteix en les arrels de la ciutat i en el seu esdevenir històric. Els moviments migratoris de la diàspora jueva han facilitat la fusió amb els costums i la cultura de diversos indrets del món. Amb una actitud oberta i donant una visió àmplia de la cultura i el pensament jueus, la programació del Festival recull aquesta diversitat, així com la seva relació amb altres cultures. El cinema ha estat i és el punt de partida per crear espais de trobada, de discussió i d’un diàleg obert i tolerant, per intercanviar punts de vista i  compartir visions del món. Aquest festival obre els ulls a la història, la vida i la cultura dels jueus d’arreu del món.

El programa d’aquesta edició presenta tretze pel·lícules produïdes a Alemanya, Austràlia, Bulgària, Canadà, França, Holanda, Israel i Sudàfrica. Vuit documentals i cinc ficcions que, amb una mirada crítica, parlen d’història i política, de família i religió, de la literatura, la música i el cinema com a eines de subversió o de testimoniatge. Entre els seus protagonistes hi ha personatges de primera línia i modestos herois; conspiradors, rebels, escriptors i cineastes, però també ciutadans anònims que enfronten les circumstàncies de la vida quotidiana, tant del passat com del present.

Barcelona acollirà les projeccions a la Filmoteca de Catalunya, l’Ateneu Barcelonès i la Casa Adret, i a Girona es projectaran dues pel·lícules al Museu d’Història dels Jueus.

Podeu consultar els artistes convidats i tota la programació del festival en el següent enllaç:

http://fcjbarcelona.org/programa/

Festival de Cinema Jueu:

http://fcjbarcelona.org/inicio/

Comparteix aquest contingut