Esteu aquí

El MIST visita les escoles

MIST. Realització de tallers a alumnat de secundària amb un joc per a mòbil dirigit a lluitar contra l'odi i la discriminació.

En el marc de commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la discriminació racial, 21 de març, des de la Direcció de Drets de Ciutadania i Diversitat s’han realitzat tallers del joc MIST per a grups d’alumnes de secundària.

El joc MIST (Missió Internet Sense Trolls)  és un joc per a mòbil per lluitar contra el discurs d’odi i la discriminació a les xarxes a través de diferents eixos temàtics: LGTBIfòbia, racisme, antisemitisme, sexisme, etcètera. En aquesta ocasió, al taller s’ha realitzat una adaptació per a discurs d’odi contra el Poble Gitano, treballant específicament l’antigitanisme.

La dinamització del taller ha estat a càrrec d’un monitor especialitzat, que ha ajudat a la reflexió de l’alumnat sobre els diferents missatges que surten al taller.

Al taller es produeixen quatre moments diferenciats:

  1. Creació de grups i instal·lació de les aplicacions,
  2. Estona de joc. Els grups van fent partides en grups de tres persones. Cada cop que passen de nivell poden sumar punts apuntant frases que trobin interessants, o creant contranarratives que posteriorment es comparteixen amb la resta d’alumnes,
  3. Reflexió: a partir de tots els conceptes que han anat sortint durant la partida, es reflexiona sobre narratives de discurs d’odi, fent-se en aquest cas esment especial a les que fan referència al Poble Gitano,
  4. La sessió acaba mostrant la puntuació que ha aconseguit cadascun dels grups.

S’ha treballat el discurs d’odi, les narratives i contranarratives, i els alumnes s’han emportat el joc als seus mòbils, per tal de seguir jugant en la lluita contra la discriminació.

Comparteix aquest contingut