Esteu aquí

El projecte MIST present al Dia de la Diversitat 2018

Dia de la diversitat. Prova de la versió beta del videojoc MIST per part d’estudiants d’entre 12 i 18 anys.

El Dia de la Diversitat, una proposta educativa de l’Ajuntament de Barcelona de foment, sensibilització i formació en drets humans dirigida a estudiants d’entre 12 i 18 anys, celebra aquesta setmana la seva edició d’enguany a l’Espai Jove La Fontana, on 1.600 alumnes d’educació secundària de la ciutat participaran a través de diferents activitats com jocs, dinàmiques i tallers.

D’entre les múltiples activitats preparades, el projecte MIST (acrònim de Missió Internet Sense Trols) és present amb un espai on 16 grups diferents de 24 centres escolars podran jugar a la versió beta d’un videojoc que s’està creant per sensibilitzar sobre la detecció de discursos discriminatoris.

El vídeojoc MIST és una iniciativa de la Direcció de Serveis de Drets de Ciutadania i Diversitat, emmarcat en la línia d’actuació de l’Ajuntament de Barcelona de lluita contra els discursos d’odi i les discriminacions. És un projecte innovador que compta amb la validació del Consorci d’Educació de Barcelona, en el marc del programa Escoles per la Igualtat i la Diversitat.

L’objectiu del projecte MIST és sensibilitzar sobre la detecció de discursos discriminatoris i la necessitat de generar contranarratives i narratives alternatives on es posen en valor conceptes com la diversitat, la convivència i els drets humans. Les narratives xenòfobes, racistes, homòfobes, i tantes altres, són objecte d’aquest projecte, però també els discursos discriminatoris de baixa intensitat, els rumors, els prejudicis, els estereotips… que sovint són la llavor dels discursos d’odi. El projecte pretén, a través del llenguatge del joc per mòbil, apropar als joves les eines necessàries per detectar i, sobretot,  actuar davant aquestes manifestacions.

Més informació

Comparteix aquest contingut