Esteu aquí

Engega el cicle de debats del grup de Periodisme Solidari

El tema central del cicle de debats d'enguany s'apropa als temes més candents de la informació i els mitjans de comunicació actuals.

El Grup de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya, membre del Grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors, organitza cada any un cicle de debats que pretén oferir una visió honesta i sincera sobre aquells temes que dominen la quotidianitat amb la presència d’especialistes  i persones expertes.

Manipulació, postveritat, fake news, desinformació, propaganda, islamofòbia, rumors… Mai  com ara, en plena revolució industrial 4.0, la comunicació –en el seu sentit més lax- havia estat tan banalitzada i intervinguda. Mai abans, un dret fonamental com és el de la informació a la ciutadania havia estat tan desemparat. I mai la propaganda s’havia liquat amb la informació fins la seva dissolució com avui. Veritat i falsedat han esdevingut categories complementàries que responen a interessos, estratègies i beneficis, sempre aliens al bé comú.

La notícia, les plataformes de comunicació, els canvis en el consum de la informació, la manipulació i la credibilitat, la tecnologia cibernètica… són elements, eines i conceptes en plena metamorfosi i cal esbrinar, encara que sigui remotament, la seva incerta deriva i els mecanismes necessaris que ens permetin esdevenir subjectes d’aquesta revolucionària transformació.

Rumors, discurs de l’odi i xenofòbia als mitjans de comunicació

El proper dijous 9 de maig, a les 18:30 hores i a la Sala d’Actes del Col·legi de Periodistes, encetem el Cicle d’enguany: Els reptes actuals de la comunicació amb el debat “Rumors, discurs de l’odi i xenofòbia als mitjans de comunicació” on s’abordarà el paper dels mitjans de comunicació en la difusió dels estereotips, la construcció dels rumors i la seva extensió, la semàntica del discurs discriminatori i la invisibilitat de les noves cultures en els mitjans, entre altres qüestions. La taula estarà conformada per:

– Maria Manyosa, comunicadora social de l’Observatori del Discurs Discriminatori als Mitjans.

– Paco Martín, periodista i membre de l’Associació Darna. 

– Fatou Faye Secka, presidenta de l’Associació Equis-MGF (equip de sensibilització sobre la mutilació genital femenina).

Modera: Isidre Ramos, Grup de Treball de Periodisme Solidari i Diverscat.

Comparteix aquest contingut