Esteu aquí

Estratègies de lluita contra l'antigitanisme

Poble Gitano. Taula rodona el proper 25 de març al Museu Marítim de Barcelona.

El racisme envers les persones gitanes és una de les expressions més punyents a la nostra societat. El desconeixement de la cultura i la història del poble gitano, la discriminació en l’accés a l’habitatge, en l’àmbit laboral o la segregació escolar són només algunes de les expressions d’aquest racisme, que també és present als mitjans de comunicació i a les xarxes socials.

Per tal de fer-hi front calen estratègies combinades de multiplicitat d’actors, tant de les administracions com de la societat civil. I cal, sobretot, una mirada a les arrels d’aquesta discriminació des de la construcció d’una ciutadania crítica i compromesa amb la igualtat i la dignitat.

En el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial, el proper 25 de març l’auditori del Museu Marítim de Barcelona acollirà la taula rodona titulada “Estratègies de lluita contra l’antigitanisme”, un espai en què persones de diferents àmbits del poble gitano com Ismael Cortés, investigador membre de l’Aliança Europea contra l’antigitanisme; Sandra Heredia, membre de Fakali i del Consell Estatal del Poble Gitano; Maria Rubia, vicepresidenta del Consell Municipal del Poble Gitano, i Pedro Vargas, estudiant de dret, exposaran la seva visió sobre la qüestió.

L’acte comptarà amb la salutació per vídeo de Soraya Post, eurodiputada i promotora de la Roma Week a les institucions europees, i finalitzarà amb la presentació del vídeo “STOP Antigitanisme”.

Podeu consultar el programa complet de l’acte al següent enllaç.

Us hi esperem!

Més informació

Comparteix aquest contingut