Esteu aquí

‘Fem un te?’ Visibilitzem una realitat invisibilitzada: les cures

El passat dimarts, 5 de novembre, va tenir lloc l’espai de tertúlia, dinamitzat per l’Institut Diversitas, membre de la XBCNA i organitzat per la Casa Orlandai, amb motiu de la inauguració de l’exposició fotogràfica 'Mujeres que sacan brillo'.

Aquesta exposició pretén donar visibilitat a diverses dones treballadores de la llar i les cures, i donar a conèixer les seves històries de vida. El treball ha estat realitzat per l’entitat Europa sense murs amb la col·laboració de Sindillar/Sindihogar (Sindicat de treballadores de la llar i les cures).

La tertúlia va comptar amb tres blocs. Un primer, protagonitzat per l’Institut Diversitas en nom de la Xarxa BCN Antirumors per donar a conèixer la XBCNA, qui la composa i la necessitat de crear sinèrgies entre diferents entitats de la ciutat.

Una segon liderat per la Casa OrlandaiEuropa sense murs on es va contextualitzar i fer visible la situació de les dones treballadores de la llar a Barcelona i en el context particular del districte de Sarrià-Sant Gervasi. En aquest sentit, en aquest districte es detecta un gran nombre de treballadores de la llar, però segons dades l’Ajuntament de Barcelona és un dels districtes on hi ha menys dones contractades i on les dones migrades ocupen la majoria de llocs de treball d’aquestes feines.

Finalment, un tercer on van ser protagonistes les pròpies dones que han participat en les sessions fotogràfiques i on van poder manifestar les seves reivindicacions, centrades bàsicament en la necessitat d’avançar en la contractació legal d’aquest col·lectiu i dignificar-lo.

Algunes de les reflexions que van sorgir de la sessió van ser:

  • Les dones migrades i l’aprofitament de la seva situació vulnerable per l’explotació il·legal d’aquest col·lectiu.
  • Debat sobre si hauria d’existir aquest tipus de feines en el nostre entorn.

Entitats participants:

Institut Diversitas; Casa Orlandai, Europa sense murs; Sindillar/Sindihogar; Isobelle Photography, Associació ‘Més que cures’

Més informació:

Cada mes, el Grup de Dinamització de la Xarxa BCN Antirumors, en col·laboració amb l’Institut Diversitas, organitzen trobades obertes entre entitats de la XBCNA i convidades per debatre al voltant de temes relacionats amb la interculturalitat i antirumors.

Podeu consultar les edicions anteriors en aquest enllaç.

Estigueu pendents de les nostres xarxes socials per a properes edicions i temes de debat!

Twitter: @BCNAntirumors

Facebook: @BCNAccióIntercultural​

Comparteix aquest contingut