Esteu aquí

Formacions sobre drets humans

Drets Humans. Formacions sobre migracions, societat civil i privació de llibertat realitzades a Barcelona per diverses entitats de drets humans

Aquest mes, diverses entitats de Barcelona inicien formacions en drets humans. Des del Centre de Recursos en Drets Humans voldríem destacar tres cursos que abasten tres camps: migracions, societat civil i privació de llibertat.

 

 

Des del Comissió Catalana d’Ajut al Refugiat (CCAR), s’ha iniciat un curs que se centra en com la llei internacional pot protegir les persones forçades a migrar (especialment la protecció de la Unió Europea i de l’Estat espanyol): “Curs d’Asil, immigració i drets humans”. Com diu el web del CCAR:  “la protecció internacional, l’asil, sovint esdevé l’única opció per a milions de persones que es veuen abocades a fugir de casa seva. És necessari, per tant, entendre la multiplicitat de causes que forcen a milions de persones a abandonar el seu país a la recerca de protecció així com la institució de l’asil a casa nostra per tal d’esdevenir una societat inclusiva i respectuosa de la dignitat de les persones.” A més de ponents de l’equip de CCAR, hi participen ponents d’Open Arms, Stop Mare Mortum, Irídia, La Directa o diverses persones acadèmiques. El curs es realitza del 4 al 19 de març.

D’altra banda l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) dedica el seu Curs Anual de Drets Humans (en la 37a edició) a com, en el context actual de regressions de drets, cal reivindicar el paper de la societat civil en la garantia de drets. Com diu el web de l’IDHC: Més de 20 persones expertes del món de l’acadèmia, entitats i moviments socials i institucions de defensa dels drets humans participaran a  les 12 sessions del curs. I també A més s’organitzen tallers pràctics en organitzacions i institucions de protecció dels drets humans i es compta amb el reconeixement de diferents universitats i del departament d’educació de la Generalitat de Catalunya com a activitat de formació permanent per al professorat.” Entre les ponents destaca l’escriptora i política del Mali Aminata Dramane Traoré.  El curs es realitza del 18 de març al 4 d’abril.

Finalment des d’Irídia i l’Observatori del Sistema Penal i Drets Humans (OSPDH) està prevista la “Formació en l’ús d’instruments de defensa davant la privació de llibertat realitzada en col·laboració amb persones afectades o familiars, i diverses associacions de defensa de drets humans: Clivella; Alerta Solidària; Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, ACDDH; Familiars de Presos a Catalunya, l’Organització Mundial contra la Tortura, OMCT; i Iacta.  Com diu el web del curs: “Aquest curs vol generar el coneixement i capacitació col·lectiva per a abordar la manera de posar en comú tots els esforços de compartits entre presos/es, ex-presos/es, familiars, activistes, metges i juristes, i reforçar així la protecció de les persones que pateixen la violència del sistema penitenciari.” El curs s’iniciarà el 15 de marc de 2019 i finalitza el 27 d’abril.

Comparteix aquest contingut