Esteu aquí

Torna

Jornades “Veus emmordassades. La llibertat d’expressió a presó”

Publicat el dv., 06/04/2018 - 07:02

Llibertat d'expressió. Jornades a l’Antiga Presó Model de Barcelona.

Davant la constatació de l’augment de la pressió repressora respecte el dret a la llibertat d’expressió per part de l’Estat, que ja es va iniciar amb l’aprovació de la Llei de Seguretat Ciutadana al 2014 -l’anomenada llei mordassa- i la reforma del Codi Penal de 2015, l’Ajuntament de Barcelona organitza, amb la col·laboració de la plataforma No Callarem, unes jornades de debat i reflexió al voltant d’aquesta qüestió.

Tant els canvis normatius dels darrers anys, com sobretot la seva aplicació expansiva per part del poder executiu i judicial, han portat recentment a situacions preocupants de limitació de la llibertat d’expressió, denunciades per organismes internacionals i organitzacions de defensa dels drets humans.

En aquest sentit, amb les jornades “Veus emmordassades. La llibertat d’expressió a presó” es vol donar la veu a persones directament afectades per aquesta regressió en els drets i llibertats, així com escoltar propostes per revertir aquesta situació, tant des de l’àmbit legal i judicial com des del filosòfic i polític.

Des de l’Ajuntament de Barcelona us animem a assistir a les jornades, que tindran lloc el proper 12 d’abril a l’Antiga Presó Model de Barcelona. Podeu consultar-ne el programa complet a través del següent enllaç.

Aquestes activitats formen part d’un programa més ampli d’accions, que s’emmarquen dins la Setmana per la Llibertat d’Expressió organitzada per la plataforma ciutadana No Callarem. Consulteu la resta de propostes aquí.

Comparteix aquest contingut