Esteu aquí

L’Espai Avinyó celebra la programació d’estiu… A la fresca!

Arriba la programació d'estiu de l'Espai Avinyó!

El bon temps ens acompanya, un moment idoni per desplegar una programació refrescant, inspirada i situada en l’espai públic, que es presta a ser l’escenari de la quotidianitat de la ciutat.

Aquest estiu volem fer homenatge a vivències compartides al territori urbà, a la diversitat de presències i formes d’apropiació de l’espai que possibiliten una amplificació de les formes de viure i entendre la ciutat. El llegat de les músiques negres a la ciutat, les converses i vivències del jovent sobre com viu l’espai públic, un teatre que trenca imaginaris, un cinema a la fresca amb sabor a salsa i les iniciatives migrants d’alimentació de proximitat seran la resta d’ingredients que faran aquest còctel d’activitats una invitació suggerent per gaudir d’aquesta temporada.

El GREC i l’Espai Avinyó, una programació que mira cap a l’Àfrica

La programació d’estiu obrirà el teló amb una col·laboració especial amb Ràdio Africa Magazine i el Centre Cultural Albareda, en el marc del Festival GREC 2021. El Llegat de les músiques negres a Barcelona us proposa un espai de diàleg musical i jam session entre algunes cares conegudes de l’escena musical afrodescendent de la ciutat, per tal de conèixer les diverses genealogies i com, a través d’aquestes, s’ha transmès aquest llegat. També descobrirem quines han estat les lògiques de resignificació musical que s’han dut a terme, i sobretot, reflexionarem sobre quins tipus de futurs podem imaginar col·lectivament per a la creació d’espais de musicalitat vius que amplifiquin aquest llegat.

Ocupem l’espai amb un nou cicle radiofònic i obert a la ciutat

Les dues emissions de (Ràdio)grafies de barri són una proposta inspirada en les recents experiències de Creació Jove de l’Espai Avinyó , obrint ara un nou capítol per seguir apostant per una programació feta i adreçada al jovent de la ciutat. Com és ser jove i exercir el dret a l’ús de l’espai públic? Com s’organitza l’espai en el reclam dels diferents usos que se’n poden fer? És l’espai públic un entorn segur per a la diversitat de cossos?

Amb la col·laboració de la Xarxa de Ràdios Comunitàries, obrirem emissions en directe des dels nodes radials de Ràdio Rambles i Ràdio Fabra, dues antenes des d’on poder crear continguts radiofònics situats en els districtes de Ciutat Vella i Sant Andreu, on parant l’orella en la diversitat dels seus barris, ens farem preguntes entorn a aquests territoris i en relació a com s’articulen els usos de l’espai públic entre el jovent que hi habita.

Cinema a la fresca amb sabor a salsa

Amb la col·laboració del Centre Cultural Albareda i Casa Amèrica Catalunya, us proposem un cinema a la fresca sobre el documental musical “Yo no me llamo Rubén Blades” on farem un repàs de la polifacètica vida del denominat “poeta de la salsa” i ens preguntarem: Com s’entrecreuen els recorreguts vitals i migratoris amb els camins de la creació musical? Quin paper ha de prendre el missatge en relació amb la riquesa i diversitat sonora de les músiques caribenyes? Com se sent, es balla i es viu el gènere musical de la salsa als barris de la ciutat?

Itinerari i visita al primer ecomuseu urbà gitano de Barcelona

De la mà de l’Associació Carabutsí i l’Associació Inter-Acció, us convidem a conèixer de prop el primer EcoMuseu Urbà Gitano de Barcelona (EMUGBA), un projecte sociocomunitari que ha implicat diferents accions que inclouen la investigació, preservació i divulgació de la memòria i cultura gitana amb la implicació directa de les dones gitanes de la comunitat. A través d’una visita i itinerari pels carrers del Raval on se situa l’EcoMuseu Urbà, reflexionarem sobre les potencialitats i reptes d’engegar i sostenir un procés comunitari de reconstrucció de la memòria gitana de la ciutat, sobre com podem repensar l’imaginari que tenim sobre el patrimoni cultural i la funció social dels museus en relació amb el territori i comunitats que els hi envolta.

Itinerari en l’entorn cooperatiu de Sants

Seguint en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible (Barcelona, 2021) proposem un itinerari santsenc Identitats i sabers diversos en l’alimentació sostenible. Ens aproparem al bagatge cooperatiu del barri de Sants, un entorn des d’on poder reflexionar al voltant dels debats que el concepte ‘Alimentació Sostenible’ suscita.

Des d’una perspectiva migrant i de coneixement situat veurem com la producció, la distribució i el consum de productes d’alimentació impacten en l’accés a una alimentació culturalment adequada per a tothom. Un recorregut produït de la mà de l’associació l’Etnogràfica i amb la col·laboració de projectes la Cooperativa Abarka, Cooperativa de Consum La Garrofera de Sants i La Capirota – Cafè de la Lleialtat.

S’abaixa el teló (re)imaginant a Yoko Ono

Per anar tancant temporada, tindrem el luxe de presentar la funció teatral THIS IS NOT HERE (Re-Imagine Yoko Ono). “Els Beatles eren 4 homes però es clar, la culpa de la dissolució de la banda la tenia ella: la dona, la dona racialitzada”. L’actriu Sònia Masuda presenta la seva primera obra com a dramaturga i directora des de la necessitat de parlar del racisme cap a les persones asiàticodescendents, una discriminació que s’evidencia tant als carrers com als mitjans culturals. L’obra anirà acompanyada d’un espai de diàleg que voldrà obrir conversa al voltant de la creació i la producció artística de la ciutat feta per artistes i creadors/es racialitzats/es. Quin lloc ocupa la diversitat ètnica, racial i cultural en l’àmbit cultural?