Esteu aquí

Torna

Michelle Bachelet serà la nova Alta Comissionada de Nacions Unides per als Drets Humans

Publicat el dj., 09/08/2018 - 13:50

Drets Humans. S’encarregarà d’identificar i d’elaborar les respostes als principals reptes en relació als drets humans a nivell global.

Presentada pel Secretari General de Nacions Unides, António Guterres, i un cop tingui el vist-i-plau de l'Assamblea General, Bachelet substituirà en el càrrec el jordà Zeid Ra’Ad Al Hussein. Aquesta elecció fa que una víctima de la tortura arribi a un dels càrrecs més importants del món, clau per la defensa dels drets humans arreu.

L’Oficina de l’Alta Comissionada de Nacions Unides pels Drets Humans s’encarrega d’identificar i d’elaborar les respostes als principals reptes en relació als drets humans a nivell global.

Michelle Bachelet va ser la primera Presidenta de la República de Xile, en dues ocasions (2006-2010 i 2014-2018), per la Concertación Democrática. Militant del Partit Socialista, pertany a una família de tradició militar democràtica.

El 1975 va ser detinguda i torturada per la Dictadura de Pinochet. Amb els Governs de Ricardo Lagos va ocupar diverses carteres ministerials, fins convertir-se en Presidenta. Entre les seves fites destaca l’impuls a la legalització del matrimoni homosexual, la legalització de l’avortament en determinats supòsits i la inversió en educació.

El 2010 va ser la primera Directora d’ONU-Dones, càrrec que va abandonar el 2013.

 

Contingut elaborat pel Centre de Recursos en Drets Humans.

Comparteix aquest contingut