Esteu aquí

Primera trobada de jugadores de criquet de Barcelona

Esports. Una trentena d'adolescents de diferents barris reivindiquen l'esport femení en una trobada al Poble-sec.

El passat 6 de març va tenir lloc la primera Trobada d’Equips de Criquet Femení de Barcelona, organitzada pel projecte Criquet Jove a BCN amb motiu de la setmana del 8 de març i com a punt de sortida de la Lliga Femenina de Criquet. Unes trenta adolescents provinents de diferents barris es van acostar a l'Institut Consell de Cent del Poble-sec a les 17 h per gaudir d'una trobada amb les seves companyes jugadores de criquet d'altres barris. L'esdeveniment va atreure una gran participació, amb l'assistència de noies dels quatre equips femenins de criquet que hi ha a la ciutat: la Trinitat Vella, el Raval, el Besòs i el mateix Poble-sec.

L’objectiu de la jornada era promoure la trobada de les jugadores abans del començament de la Liga Femenina de Criquet, que se celebrarà el proper mes d’abril. Durant la jornada es van fer dinàmiques de coneixença, activitats relacionades amb el criquet i jocs perquè les noies es coneguessin i guadissin d’una tarda juntes fora de un ambient competitiu, per conèixer-se abans de la Lliga.

Al final de l’acte es va llegir un manifest pel Dia Internacional de les Dones, ja que la jornada es duia a terme la mateixa setmana del 8 de març per celebrar i reivindicar l’esport femení. El manifest va posar èmfasi en el llarg recorregut dels feminismes antiracistes, com el feminisme àrab, musulmà o negre. El projecte compta amb una rica diversitat d’origen de les integrants, moltes de les quals tenen família o són nascudes al Pakistan, l’Índia, Bangladesh o també al Marroc, a més d’altres països.

Criquet Jove a BCN és un projecte que treballa amb una perspectiva comunitària, intercultural i amb perspectiva de gènere. Tracta de potenciar l’apoderament de comunitats estrangeres a través de l’esport. Ho impulsen el Centre d’Estudis Africans i Interculturals (CEAi) i la Fundació per a l’Esport i l’Educació de Barcelona (FEEB), amb el suport del Districte de Sants-Montjuïc.

Comparteix aquest contingut