Esteu aquí

Prop de 800 anuncis de lloguer neguen el padró

Habitatge. Publicació d’un estudi d’avaluació de les possibles irregularitats al voltant de l’empadronament.

L’Oficina per la No Discriminació ha dut a terme en els darrers mesos un estudi per avaluar la realitat existent al voltant de la negació d’empadronament i l’oferta d’empadronament a canvi de diners a Barcelona.

L’estudi ha consistit en una cerca sistematitzada dels anuncis publicats entre els mesos de maig a desembre de 2020 en un total de 67 portals immobiliaris dedicats al lloguer d’habitatges o habitacions, i en el quals es fes referència a l’empadronament.

Dels anuncis revisats, 868 feien referència a la possibilitat o no d’empadronar-se, diferenciats per si eren a la ciutat de Barcelona o fora, però dins de la seva àrea metropolitana. Fins a un total de 765 explicitaven que no es permetia empadronar-s’hi.

L’empadronament és una obligació dels veïns i veïnes del municipi on resideixen de forma principal, i una condició necessària pel gaudi dels drets de participació política i socials més bàsics. Alhora, és un dret que han de respectar i garantir els diferents agents implicats en l’accés a l’habitatge (propietaris, immobiliàries, plataformes d’anuncis…), i posar-hi entrebancs és una pràctica contrària a la llei que pot arribar a ser sancionable.

Podeu consultar el contingut complet de l’estudi a través del següent enllaç.

Més informació

Comparteix aquest contingut