Esteu aquí

Publicat el primer Dossier Trimestral #BCNCiutatDrets del 2023!

El dossier trimestral és una publicació periòdica que vol informar i contribuir a sensibilitzar la ciutadania sobre diferents temàtiques relacionades amb els drets humans.

Ja està disponible el tercer número del dossier que publica la Direcció de Drets de Ciutadania, en aquesta ocasió centrat en el dret a vot i la plena ciutadania de diferents col·lectius. L’article principal parla sobre la participació política i institucional de les persones migrades i les accions que s’han fet des de l’Ajuntament els últims mesos per a promoure-la. Entre els actes més destacats hi ha la Trobada BCN Ciutat Diversa, l’entrega del Premi CMIB o la campanya informativa “Si vius a Barcelona, decideixes a Barcelona”.

El dossier compta amb un segon article titulat “Salut mental, diversitat funcional i dret a vot”, en què es posa de manifest que algunes persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns de salut mental fa amb prou feines cinc anys que tenen dret a votar. Experts en la temàtica i persones que van patir aquesta vulneració de drets durant molts anys ens en parlen.

Finalment, inclou una entrevista a Margarita Alonso, cofundadora de l’Oficina per la Vida Independent (OVI) de Barcelona. Amb ella parlem sobre diversitat funcional i drets humans, accessibilitat, i la importància de l’assistència personal, entre d’altres qüestions.

Podeu consultar el tercer número del dossier a través del següent enllaç.