Esteu aquí

Setmana dels drets humans

Drets humans. Seguit d'activitats i efemèrides relacionades amb la promoció i garantia dels drets humans a la ciutat.

El dia 10 desembre se celebra el Dia Internacional dels Drets humans, una data que commemora el dia en què l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar, l’any 1948, la Declaració Universal dels Drets Humans.

En el marc d’aquesta data, des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha volgut impulsar la “Setmana dels Drets Humans“, un conjunt d’activitats i efemèrides relacionades amb la promoció i garantia dels drets humans per visibilitzar-ne la importància de la seva protecció per part de totes les persones.

La setmana s’iniciarà el 3 de desembre amb el Dia Internacional de les persones amb discapacitat, una diada que vol posar en valor el treball diari que desenvolupen les entitats i les institucions amb i per les persones amb discapacitat, així com el compromís per seguir avançant cap a una societat plenament inclusiva i accessible. Al llarg del dia, la ciutat s’omplirà d’activitats organitzades pels 10 districtes de la ciutat, així com per les entitats de persones amb discapacitat.

Dos dies més tard, el 5 de desembre, tindrà lloc la jornada “Vulneracions de drets humans al CIE“, un espai d’anàlisi sobre la protecció de drets de les persones internades en aquests centres, de caràcter no penitenciari, on es reté de manera cautelar i preventiva a persones estrangeres sotmeses a expedient d’expulsió.

El 10 de desembre, en el marc del Dia Internacional dels drets humans, la xarxa @BCN_CiutatDrets s’omplirà de continguts sobre drets humans amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania de la importància de protegir i promoure els drets humans a la ciutat.

Un parell de dies després, el 12 de desembre, en ocasió del Dia Internacional de lluita contra la islamofòbia, el Palau de la Virreina acollirà a les 18h una taula rodona amb joves activistes digitals, en què es parlarà sobre islamofòbia a les xarxes socials i com fer-hi front.

Tot just al dia següent, 13 de desembre, coincidint amb el 40 aniversari de la Convenció sobre l’eliminació de totes les formes de discriminació contra les dones, el Centre de Recursos en Drets Humans de l’Ajuntament de Barcelona organitzarà una formació dirigida a entitats defensores de drets humans de la ciutat, en què es donaran a conèixer els recursos de protecció de drets de les dones que les entitats de la ciutat tenen al seu abast, fent èmfasi en la seva utilitat com a eines de lluita contra la discriminació per motius de gènere.

Per últim, el 18 de desembre, Dia Internacional de les persones migrades, es durà a terme a les 18h un acte commemoratiu al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, on es farà el lliurament de l’11è Premi del Consell Municipal d’Immigració (CMIB). Dirigit enguany a la temàtica “Persones migrades i envelliment”, l’acte inclourà un col·loqui amb testimonis de persones grans migrades.

Així mateix, en paral·lel a les diferents activitats, entre el 29 de novembre i el 7 de gener, l’exposició de bones pràctiques “Cities for Rights“, estrenada ara fa un any en commemoració del 70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, estarà ubicada a les biblioteques Francesc Candel i Montserrat Abelló. L’exposició consisteix en una mostra d’exemples de bones pràctiques impulsades per múltiples ciutats europees. experiències que tenen com a objectiu comú el gaudi efectiu d’un o més drets.

Us animem a participar a les múltiples activitats previstes. Podeu seguir les nostres xarxes per assabentar-vos dels detalls de les diferents activitats a mesura que s’apropin les dates.

Comparteix aquest contingut