Esteu aquí

Suma't al portal Diverscat!

Es tracta d’una eina digital a l'abast de tot el públic interessat, però especialment pensada per als professionals de la comunicació, amb la voluntat d’avançar en un millor tractament de la diversitat cultural en els mitjans de comunicació.

Diverscat en Acció ha estat creat i coordinat pel Grup de Treball de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes, i ha estat possible gràcies al suport del Grup de Comunicació de la Xarxa BCN Antirumors i de l’Ajuntament de Barcelona.

Ja fa uns anys naixia Diverscat, impulsat per un grapat d’afiliats al Col·legi de Periodistes de Catalunya integrats en el Grup de Treball de Periodisme Solidari. El resultat d’aquella trobada va ser l’edició de l’Agenda de la Diversitat –en format paper, eren temps analògics…- , una eina innovadora que no feia res més que recollir una de les recomanacions definides en el Manual d’Estil pel tractament de les minories ètniques i incorporades al Codi Deontològic de la Professió Periodística.

Fa tot just un any, Diverscat impulsava un portal que pretén recuperar el tarannà d’aquella agenda de paper: una eina, ara digital, adreçada a tothom, però especialment als professionals de la comunicació, activistes socials, investigadors, institucions públiques i gestors culturals per tal de facilitar contactes i fonts d’informació relacionades amb la migració i la diversitat cultural al país, així com generar sinergies entre els molts col·lectius que treballen per eradicar els estereotips i els prejudicis que condueixen al discurs de l’odi, tan present en la societat i als mitjans de comunicació.

El portal inclou una agenda amb les activitats i actes convocats per les entitats i associacions, una secció de recursos amb documents, informes i publicacions diverses relacionades amb la diversitat i un directori de persones expertes, periodistes, entitats i grups de recerca que poden intervenir amb veu qualificada com a font especialitzada.

Però el més important i, de fet, la gènesi del projecte, és la mateixa concepció del portal: una eina oberta, participativa, transversal i comunitària que passa per la necessària apropiació del portal per part de totes aquelles entitats i persones físiques involucrades en la lluita contra la discriminació, la xenofòbia, el racisme i la intolerància. La utilitat d’aquesta eina, doncs, rau en l’ús que se’n faci. La mecànica és senzilla: simplement entreu al portal i aboqueu-hi aquelles activitats que la vostra entitat organitza o aquells documents que considereu pertinents. Quant al directori ‘Qui és Qui’, només cal registrar-se per a constar en el llistat i, així, visibilitzar l’expertesa de les persones i entitats que en formen part i interactuar amb la resta d’actors.

Així doncs, us animem a apropiar-vos del portal Diverscat i registrar-vos en l’agenda de la diversitat!

Comparteix aquest contingut