Esteu aquí

Una jornada per reclamar veritat, justícia i reparació

Memòria. La II Trobada de la Xarxa de Ciutats contra la Impunitat Franquista mostrarà l’acció municipalista per promoure querelles contra els crims del franquisme.

El 22 de gener l’antiga presó Model serà l’escenari de la II Trobada de la Xarxa de Ciutats contra la Impunitat Franquista.

Durant tota la jornada, que obrirà l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’analitzaran i debatran les iniciatives municipalistes per reclamar veritat, justícia i reparació pels crims franquistes.

La trobada tindrà dos blocs principals: l’un donarà la paraula als representants municipalistes, i l’altre, a experts en drets humans. A la primera taula, els representants de les ciutats membres de la xarxa, com Madrid, Vitòria o Pamplona debatran amb Barcelona les iniciatives de cada ciutat en contra de la impunitat franquista, i en la segona, els experts analitzaran les diferents vies jurídiques per asseure al banc dels acusats els responsables dels crims del franquisme.

Les tres germanes de Salvador Puig Antich, l’anarquista executat a la Model per ordre de Franco, s’encarregaran de fer el tancament de la Jornada. La xerrada inaugural tractarà de la presó política femenina en la dictadura franquista. Podeu consultar la resta del programa de la Trobada aquí.

La Xarxa de Ciutats contra la Impunitat Franquista es va crear l’octubre del 2016 a la ciutat de Pamplona, que en la jornada del 22 de gener cedirà a Barcelona el lideratge de la xarxa. Aquesta agrupació de ciutats, formada per Madrid, Saragossa, la Corunya, Vitòria o Cadis, entre d’altres, té l’objectiu de coordinar les iniciatives de les diferents ciutats per aconseguir obrir una escletxa que permeti a les víctimes del franquisme accedir a la justícia.

Fins ara Barcelona s’ha sumat a la querella que s’instrueix al jutjat número 1 de Buenos Aires, participa com a acusació popular en processos judicials contra els bombardejos de l’aviació italiana dels anys 1936 i 1937, i ha anunciat una querella contra Carlos Rey González, advocat en actiu que va redactar i signar la sentència de mort de Salvador Puig Antich.

 

Comparteix aquest contingut