Esteu aquí

Us presentem les últimes activitats que hem fet al Catàleg Antirumors!

Les activitats s’estan duent a terme, aplicant les mesures que marquen les autoritats sanitàries, per garantir la seguretat de les participants. Us animem a sol·licitar-les!

Aquestes darreres setmanes s’han dut a terme les següents activitats, us fem extensiva una mostra de les fotos i valoracions destacades:

Del mapa de Barcelona al territori intercultural

Els dies 26 de maig i 8 de juny es va fer l’activitat Del mapa de Barcelona al territori intercultural, dinamitzada per SUDS, al barri del Bon Pastor, amb veïnes del mateix barri i de Baró de Viver. Es tracta d’un taller de fotografia participativa en el que, a través de la reflexió i les fotografies que fan les participants, el mapa del barri es converteix en un territori viscut, on els punts de referència i els llocs destacats els senyalen les necessitats, les reivindicacions i les fortaleses de les veïnes.

En aquesta ocasió, el taller s’està fent simultàniament en dos barris (Bon Pastor i Trinitat Vella) per posar sobre el mapa problemàtiques i iniciatives relacionades amb l’habitatge. D’aquesta manera, les conclusions dels dos tallers i el recull de les experiències i propostes de les participants, seran el punt de partida de la propera Taula Intercultural de la Franja Besòs de Sant Andreu, que dinamitza el Servei d’Interculturalitat de Sant Andreu i que tindrà lloc el proper 30 de juny al Centre Cívic del Bon Pastor.

Cantants musulmanes, femení i plural

El dia 14 de juny, el Centre Cívic de la Sagrada Família va acollir l’activitat Cantants musulmanes, femení i plural, que dinamitza l’entitat Col·lectiva Captiva. L’activitat presenta diverses cantants musulmanes, àrabs, africanes i europees, a través de les seves cançons i del compromís polític que totes elles han assumit durant la seva carrera. Des de mites com Um Kulzum, fins a fenòmens recents i molt propers, com Miss Raisa, aquestes artistes mostren la diversitat de l’islam i de les dones musulmanes i posen en qüestió els estereotips que sobre elles hi ha. D’aquesta manera, l’activitat també és un espai per parlar sobre l’islam, feminismes i islamamofòbia.

Van participar a l’activitat una vintena de persones, complint amb totes les mesures de prevenció contra la Covid19. L’última part de l’activitat va constar en un debat on les participants van compartir reflexions al voltant dels temes treballats durant l’activitat.

Més informació:

Us recordem que les activitats del Catàleg Antirumors estan a disposició de les entitats, els serveis i els equipaments de Barcelona, de manera gratuïta. I aborda un seguit de temàtiques interculturals amb formats amens i creatius.

A dia d’avui, totes les activitats s’estan fent de forma presencial sempre que es puguin respectar les mesures de seguretat en la seva totalitat. Tanmateix si alguna entitat sol·licitant ho requereix, existeix la possibilitat de fer-les en línia, adaptant les activitats al format online.

Si tens dubtes, escriu-nos a plainterculturalitat@bcn.cat i farem el possible per assessorar-te i ajudar-te a fer l’activitat!

Comparteix aquest contingut