Esteu aquí

Taller: Defensa de drets des de primera línia.
El rol de les persones defensores de drets. Lluites, problemàtiques i mecanismes de protecció

 

De què tracta?

El taller se centra en el rol de les persones defensores de drets humans, les seves lluites, les seves problemàtiques i els mecanismes de protecció locals i internacionals de què disposen; cada taller s’enfocarà específicament en una temàtica (dret a l’habitatge, canvi climàtic, racisme i xenofòbia, etc.). La formació comptarà amb el testimoniatge de defensores locals i internacionals, que parlaran de les problemàtiques del dia a dia i de les estratègies de futur en aquest àmbit, en primera persona.

A qui va dirigit?

El taller està pensat per a entitats i societat civil de la ciutat, i es pot adaptar el seu contingut en funció del nivell de coneixements previs sobre els drets humans.

Com ho farem?

El taller s’ofereix en format presencial i virtual, i es combinarà la teoria amb el testimoniatge de persones defensores de drets humans locals i internacionals, a través de recursos audiovisuals. Sempre que sigui possible, es comptarà també amb la participació en directe d’una defensora de drets humans que pugui parlar en primera persona sobre la seva tasca en l’àmbit concret en què s’hagi enfocat el taller. La proposta és adaptar la temàtica concreta en funció de la feina que faci l’entitat o el sector de la societat civil que estigui interessat en el taller, per tal de potenciar la creació de sinèrgies entre defensores de drets humans.

Quant dura?

1,5 hores (taller)
2 hores (en cas que es pugui comptar amb un testimoniatge en directe)

Qui ho facilita?

Centre de Recursos en Drets Humans – CRDH

Comparteix aquest contingut