Esteu aquí

Taller: Drets humans a l’Administració pública.
Incorporació de l’enfocament basat en drets humans a les polítiques públiques

 

De què tracta?

L’objectiu del taller és aproximar l’Enfocament Basat en Drets Humans (EBDH) a tècnics i tècniques de planificació de polítiques públiques en el món local.

La gestió de la vida pública al món local i en especial a la ciutat ha esdevingut un element central en la prevenció de vulneracions de drets humans i en la seva garantia. Els objectius, decisions i activitats de qualsevol política pública que porten a terme els governs locals han d’estar alineats amb la promoció dels drets humans al seu municipi.

L’EBDH ha estat desenvolupat per Nacions Unides com el marc conceptual que situa el respecte, la protecció i la garantia de drets humans com el fonament, l’objectiu i les eines per fer possible un desenvolupament humà sostenible. Fer servir aquest enfocament en les polítiques municipals és un repte que l’Ajuntament de Barcelona afronta amb l’adopció del programa “Barcelona, ciutat de drets”.

En la formació, coneixerem les idees claus de l’EBDH, el model de Barcelona així com l’aplicació en les polítiques públiques municipals. Per fer-ho, utilitzarem “Ciutat de drets humans, el model de Barcelona. Guia metodològica” com a eina principal.

A qui va dirigit?

Personal de l’administració

Com ho farem?

El taller s’ofereix en format presencial i virtual. Es combinarà teoria amb un enfocament pràctic i d’anàlisi de pràctiques en defensa de drets humans de l’Ajuntament de Barcelona així com casos específics en els que vulguin aprofundir els i les participants.

Quant dura?

2 hores

Qui ho facilita?

Centre de Recursos en Drets Humans – CRDH