Barcelona contra la soledat

La soledat s’ha convertit en un problema global de les societats actuals, fins al punt que es considera una de les epidèmies del segle XXI.

Entesa com el sentiment subjectiu de sentir-se sol o sola, la soledat és un fenomen complex que afecta persones diverses, de qualsevol edat, des d’infants i joves fins a persones grans, de qualsevol sexe, gènere, origen i condició social.

La pandèmia de la covid-19 ha contribuït a incrementar la incidència de les tipologies diferents de soledat que ja existien abans de la crisi sanitària.

En el conjunt d’Europa, es calcula que al voltant de 30 milions de persones adultes sovint se senten soles. És a dir, un 7% de la població adulta. A Espanya, una de cada tres (35%) persones d’entre 20 i 39 anys, i gairebé la meitat (48%) de persones de 80 anys i més se senten soles, segons ha detectat un estudi de l’Obra Social "la Caixa". A Barcelona, trobem indicadors com per exemple que un de cada quatre infants de 10 a 12 anys (26,5%) sent que no té suficients amistats.

En aquest espai posem a disposició de la ciutadania informació sobre la soledat, què és, què la causa i com hi fa front l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant un ampli ventall de programes i serveis adreçats a tota la ciutadania, sensibles a la diversitat i a les necessitats específiques de cada col·lectiu, dins del marc transversal de l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030.

Notícies

L’Ajuntament impulsa tallers virtuals per a les persones grans enfocats a maximitzar el seu creixement personal

20/01/2021 - 13:38

persones grans. En conveni amb La Fundació “la Caixa” s’ha apostat per la modalitat d’itineraris formatius en línia perquè les persones més grans de 60 anys puguin seguir, des de casa seva, les activitats en directe enfocades a...

A les Corts, la gent gran "No estem sol*s"

22/12/2020 - 10:55

El Districte de les Corts engega el projecte "No estem sol*s que vincula la intervenció artística a l'espai públic amb la gent gran de les Corts amb l'objectiu de donar visibilitat a aquest col·lectiu.

Promovem l’adopció de gats per combatre la soledat de les persones grans

18/12/2020 - 12:58

Benestar animal. Es posa en marxa una acció per promoure l’adopció de gats per part de persones grans usuàries del programa Vincles BCN.

Més de 100 professionals de joventut es posen les ulleres de la soledat

16/12/2020 - 14:15

Salut emocional. L'espai compartit entre professionals ha donat com a fruit un recull de propostes a treballar per tal de teixir noves estratègies, eines i recursos que facin front al sentiment de soledat entre els i les joves.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat