Barcelona contra la soledat

La soledat s’ha convertit en un problema global de les societats actuals, fins al punt que es considera una de les epidèmies del segle XXI.

Entesa com el sentiment subjectiu de sentir-se sol o sola, la soledat és un fenomen complex que afecta persones diverses, de qualsevol edat, des d’infants i joves fins a persones grans, de qualsevol sexe, gènere, origen i condició social.

La pandèmia de la covid-19 ha contribuït a incrementar la incidència de les tipologies diferents de soledat que ja existien abans de la crisi sanitària.

En el conjunt d’Europa, es calcula que al voltant de 30 milions de persones adultes sovint se senten soles. És a dir, un 7% de la població adulta. A Espanya, una de cada tres (35%) persones d’entre 20 i 39 anys, i gairebé la meitat (48%) de persones de 80 anys i més se senten soles, segons ha detectat un estudi de l’Obra Social "la Caixa". A Barcelona, trobem indicadors com per exemple que un de cada quatre infants de 10 a 12 anys (26,5%) sent que no té suficients amistats.

En aquest espai posem a disposició de la ciutadania informació sobre la soledat, què és, què la causa i com hi fa front l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant un ampli ventall de programes i serveis adreçats a tota la ciutadania, sensibles a la diversitat i a les necessitats específiques de cada col·lectiu, dins del marc transversal de l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030.

Notícies

900 925 555, el telèfon d’atenció gratuït per prevenir el suïcidi

06/08/2020 - 18:35

Salut. El suïcidi és la primera causa de mortalitat en homes de 15 a 44 anys a la ciutat i la segona en dones.

Jornada virtual "Ens posem les ulleres: La soledat també va de joves"

25/11/2020 - 13:31

Salut emocional. Treballes amb i/o per a joves en àmbits com la joventut, l’acció social, l’ensenyament, la salut…? Reserva ja la teva plaça (abans del 7 de desembre)!

L’Ajuntament col·labora en el Premi Rector Gabriel Ferraté per fer front als reptes socials

29/10/2020 - 09:33

Juntament amb la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya es planteja el repte de d’aportar solucions tecnològiques contra la soledat.

salut contaminacio gent gran

Pla de treball per combatre la soledat no volguda

18/10/2020 - 10:32

Drets socials. L’estratègia es planteja com un pla a deu anys vista.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat