Observatori 0-17 BCN

Observatori 0-17 BCN

Observatori 0-17 BCN

L’Observatori 0-17 BCN: vides i drets de la infància i l’adolescència a la ciutat és una eina de l’Ajuntament de Barcelona per consultar, analitzar i fer seguiment de dades relatives a la infància i l’adolescència de la ciutat.

És un instrument que, amb visió integral i parant especial atenció a les situacions de més vulnerabilitat social, contribueix a generar més coneixement sobre les vides i els drets dels i les infants i adolescents de la ciutat i sobre les principals polítiques que els afecten.

L’Observatori respon a tres motius principals:

1. L’interès superior de l’infant: Perquè partim del dret a l’interès superior de l’infant que comporta vetllar per les seves necessitats amb una atenció prioritària (Convenció sobre els Drets de l’Infant NNUU, 1989).

2. Trencar el cicle de desigualtats: Perquè apostem per la igualtat d’oportunitats i per trencar el cicle de desigualtats socials des de la infància per a les trajectòries futures i per a la cohesió social (Recomanació europea Invertir en infància, 2013).

3. Coneixement per millorar les polítiques: Perquè necessitem generar coneixement i aconseguir una major comprensió sobre les vides dels nens, nenes i adolescents, especialment dels que estan en situacions de més vulnerabilitat social, sistematitzant i analitzant dades significatives per orientar i avaluar les polítiques públiques que els afecten (Observacions del Comitè dels Drets de l’Infant de les Nacions Unides a Espanya, 2018).

Per estar al corrent de les novetats de l’Observatori 0-17 BCN, segueix el hastag #Observatori017Bcn a Twitter

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de VidaContactaAvís legal Accessibilitat