Innovació social

Innovació social: transformant la realitat per millorar el benestar dels veïns i veïnes de Barcelona

Innovar és fer les coses de manera diferent, mirar els problemes des de diferents angles i buscar noves solucions. La innovació social és una senya d’identitat de l’Ajuntament de Barcelona, ha sigut i és una eina clau per avançar cap a l’objectiu de reduir les desigualtats i protegir els drets socials de la població, malgrat les limitacions pròpies d’una administració municipal.

La Mesura de Govern d’Innovació Social 2021-2023: Transformant la realitat per millorar el benestar dels veïns i veïnes de Barcelona pretén donar una empenta a aquest esforç, especialment necessari arran de la pandèmia de covid-19.

A partir de l’experiència acumulada des de 2015, l’estratègia municipal en innovació social persegueix dos grans objectius: millorar les respostes als problemes socials i facilitar l’accés de la ciutadania als serveis socials municipals incorporant eines digitals i d’intel·ligència artificial. Per a això, es prioritzen un conjunt de projectes innovadors articulant-los en tres blocs estratègics:

1. Drets bàsics i empoderament ciutadà

2. Nou model social de ciutat: “Cuidem-nos en comunitat”

3. Transformació digital

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de VidaContactaAvís legal Accessibilitat