35 anys del Consell Municipal de Benestar Social

35 anys del Consell Municipal de Benestar Social

08/03/2023 - 14:04

El Consell Municipal de Benestar Social, és un dels consells més antics dels ajuntaments democràtics, va ser constituït l’any 1988. Des d’aleshores i transcorreguts 35 anys segueix sent motor de canvi de les polítiques socials de la ciutat, generador de sinèrgies i espai de trobada entre el teixit associatiu de la ciutat i les institucions.

El Consell es va crear amb la voluntat d’entomar conjuntament els reptes que una ciutat com Barcelona planteja, treballant plegats i donant veu als diferents actors que treballen per l’àmbit del benestar social i la qualitat de vida de la població. D’aquesta manera naixia un espai de debat, reflexió i expertesa que encara perdura.

Després d’aquests 35 anys, el Consell es mereix celebrar la seva existència i trajectòria, agraint i valorant l’esforç de totes les persones que hi han format part en algun moment de la seva història.

És un any de celebracions conjuntes, també volem posar en valor les 30 edicions del Premi Montserrat Roig al Periodisme, la Comunicació i la Recerca social de la ciutat. Amb aquests premis es promou i s’incentiva la informació de qualitat que es fa a la nostra ciutat, posant el focus en un millor tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació.

Durant el curs 2022-2023 s’estan duent a terme diferents actes per obrir el Consell a totes aquelles que hi vulguin participar, repassant la tasca, l’empenta i les vivències, compartint dubtes i possibilitats de millora per poder crear entre totes les persones més i millors resultats.

L’acte central se celebra el 14 de març de 2023, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. On es farà una reflexió sobre la participació a través dels Consells Municipals així com repassar les vivències del propi consell:

Podeu consultar el programa en el següent enllaç

Si voleu assistir us podeu inscriure a través del següent formulari

Per altre banda, algunes de les activitats celebrades fins a la data han estat:

  • Visita al nou Centre de Vida Comunitària de Trinitat Vella, per conèixer uns serveis socials i comunitaris innovadors.
  • Xerrada oberta del Grup de Treball de Serveis Socials amb Fernando Fantova per parlar sobre el nou paradigma de serveis socials a la ciutat.
  • Sessió oberta del Grup de Treball d’Igualtats d’Oportunitats en la Infància amb una xerrada sobre els Pressupostos amb mirada infància: Unicef i índex vulnerabilitat.
  • Visita del Grup de Treball de Drogodependències a Metzineres un espai considerat com un servei de bona pràctica, sent un model d’abordatge innovador, on els espais de reducció de danys, la xarxa, i la mirada comunitària, són fonamentals.

Si voleu estar informats de les següents activitats podeu enviar un correu a: cmbs@bcn.cat

 

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de VidaContactaAvís legal Accessibilitat