Balanç positiu del programa Làbora al 2016

Balanç positiu del programa Làbora al 2016

El programa Làbora, que fomenta l’ocupació de persones amb dificultats especials d’accés al mercat de treball, va fer possible la signatura de 1.967 contractes laborals durant el 2016, un 27,9% més que l’any anterior. De les 3.304 persones que van completar l’itinerari de formació i millora competencial, prop de la meitat han trobat feina a través del programa.

En total, el 2016 es van atendre 8.278 persones, un 20% més que l’any anterior, fet que satisfà un dels objectius d’aquest programa de ciutat, que tracta de capacitar professionalment els usuaris i ajudar a trobar feina al màxim nombre possible de persones. En aquest sentit, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha assegurat: “Estem consolidant un model d’inserció laboral propi fet amb les entitats i orientat a persones en risc d’exclusió.”

Ortiz ha lamentat que, tot i la temporalitat actual del mercat de treball, “la qualitat dels contractes impulsats per Làbora és millor que l’informe que tenim del conjunt de la població”, cosa que parla positivament de “la feina quotidiana que fa aquest programa per apostar per la qualitat”. El pressupost del programa s’ha incrementat fins als 3,2 milions d’euros per poder posar en marxa fins a 24 noves accions formatives i ampliar a sis punts Làbora nous la xarxa d’informació del programa existent a la ciutat.

Destaca la perspectiva de gènere del programa, ja que del total de participants el 55% eren dones. Per edats, el col·lectiu d’entre 35 i 54 anys en representa el 62%. Nou Barris (18,8%), Sant Martí (14,7%), Ciutat Vella (11%) i Sants-Montjuïc (10,9%) són els districtes amb més participants.

Làbora, una de les estratègies del Pla d’actuació per a l’ocupació, rep el suport de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) juntament amb les entitats socials Creu Roja, Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (FEICAT).

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets SocialsContactaAvís legal Accessibilitat