Comissió Permanent del Consell Municipal de Benestar Social Barcelona

Comissió Permanent del Consell Municipal de Benestar Social Barcelona

05/02/2024 - 09:39

El Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) va dedicar una jornada al debat i la reflexió sobre el funcionament de la seva Comissió Permanent.

Aquesta sessió va tenir lloc al Saló de Plens del Districte Eixample de Barcelona, amb la participació activa dels membres del consell. La Sessió va ser iniciada per la Sra. Francina Alsina, Vicepresidenta del CMBS, que va abordar temes d’actualitat, destacant la importància de la responsabilitat política tant a nivell col·lectiu com individual. Va fer especial èmfasi en el creixent impacte dels discursos d’odi que, cada vegada més, contaminen la societat, des dels partits polítics fins a la ciutadania en general.

Acompanyant-la, la Sra. Sonia Fuertes, Comissionada d’Acció Social, va unir-se a la benvinguda, marcant així l’inici d’una sessió per abordar qüestions rellevants pel futur del consell. La primera part de la jornada es va centrar en revisar i avaluar la feina desenvolupada des de l’última Comissió Permanent celebrada el 25 de maig de 2023. El Sr. Orland Blasco del Departament de Democràcia Activa i Descentralització,  va realitzar un exhaustiu anàlisi dels Consells Municipals i el seu paper en la construcció de polítiques socials. La Sra. Francina Alsina va ressaltar els resultats d’aquella sessió, destacant la importància dels consells municipals i

motivant a la continuació del treball per millorar-los. El Sr. Blasco, a més a més, va presentar algunes propostes obertes a la reflexió i discussió, iniciant així un diàleg constructiu sobre el futur de l’organització. La segona part de la jornada va oferir als membres una oportunitat única per participar activament. Mitjançant una dinàmica de treball en grups, els assistents van aprofundir en qüestions d’especial interès sobre la funció de la Comissió Permanent i els temes que hauria de tractar. Les preguntes clau que van guiar aquesta dinàmica van ser, per exemple, quina funció hauria de tenir la Comissió Permanent dins del consell, quins temes hauria d’incorporar en les seves trobades o si creuen que s’hauria de fer un debat més profund a través d’una comissió ad hoc. Aquesta dinàmica va ser una crida a la reflexió col·lectiva i la generació d’idees innovadores per optimitzar el funcionament del consell. A la segona part de la sessió, es van presentar les informacions més recents del Consell, incloent-hi el seguiment dels Premis Montserrat Roig 2022 i les futures oportunitats de participació en el Consell de Ciutat.

La jornada va culminar amb la Sra. Francina Alsina agraint sincerament la participació activa de tots els membres, donant per tancada la sessió amb la certesa que aquesta jornada ha marcat un pas significatiu cap a l’optimització de les funcions i objectius del Consell Municipal de Benestar Social.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de VidaContactaAvís legal Accessibilitat