Compromís per una gestió pública de l’atenció sanitària

Compromís per una gestió pública de l’atenció sanitària

El consistori ha presentat l’informe sobre la privatització i mercantilització de l’assistència sanitària pública a la ciutat de Barcelona. El document és el resultat de dos estudis encarregats per la comissionada de Salut, Gemma Tarafa.

Els estudis evidencien que un 10% del pressupost públic d’atenció sanitària es contracta amb empreses privades. En serveis com la rehabilitació extrahospitalària o el transport sanitari el pes de les empreses mercantils amb ànim de lucre s’apropa al 50%.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet evident la voluntat d’aturar el procés de privatització de la sanitat, “especialment, en el context dels darrers anys, en què hi ha hagut retallades fortes en l’àmbit públic i hem vist tancaments de llits i quiròfans”. Arran d’aquest informe sobre l’estat del sector, des de l’Ajuntament es vol “reforçar la presència pública per garantir un servei i una qualitat millors, sempre des de la transparència”, segons ha manifestat Colau. L’objectiu és treballar en el conjunt de la ciutat per una sanitat pública, gratuïta i sense exclusions.

La comissionada de Salut, Gemma Tarafa, ha remarcat que no es tracta d’una lluita entre la sanitat pública i la privada. I ha afegit que des del consistori “cal vetllar per garantir l’equitat, la qualitat i les condicions dels drets dels treballadors d’entitats privades”, en les quals s’inverteixen diners públics recaptats dels impostos dels ciutadans.

L’informe, que es pot consultar en línia, servirà de full de ruta per al nou Pla d’equipaments sanitaris. La comissionada de Salut ha fixat entre els objectius del Govern municipal enfortir la presència pública en la provisió de serveis sanitaris, i ha evidenciat la necessitat de donar més importància al model d’atenció primària i comunitària, davant de l’hospitalari.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets SocialsContactaAvís legal Accessibilitat