En marxa la Taula d’Habitatge Cooperatiu

En marxa la Taula d’Habitatge Cooperatiu

13/10/2015 - 16:52

Aquest dimarts, 13 d’octubre, ha tingut lloc la primera reunió d’aquest nou grup de treball del Consell de l’Habitatge Social de Barcelona, creat per fomentar els pisos socials i assequibles. L’objectiu d’aquesta iniciativa és facilitar les eines per impulsar la promoció de diferents tipus d’habitatge cooperatiu a la ciutat i de nous models d’ús.

Aquesta taula està formada per representants del món de les finances ètiques i cooperativistes, com ara la Fundació Coop 57, Fiare Banca Etica i la Caixa d’Enginyers, entre altres. També en formen part representants de les cooperatives d’habitatges Sogeur (Portfont, Proha, Projecte Habitat 2000), Habitatge Entorn, Llar Catalònia, Fundació Seira, així com representants de noves cooperatives com SostreCívic, La Borda i Celobert.

Aquesta taula del Consell de l’Habitatge Social treballa ja en àmbits com la promoció de la rehabilitació energètica a través d’empreses cooperatives, el foment de lloguer assequible amb noves promocions fetes per constructors sense afany de lucre, o les promocions en dret d’ús. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona està estudiant la disponibilitat de solars de la seva propietat distribuïts en els diferents districtes on es puguin fer promocions mitjanes.

Aquests objectius responen també a una de les línies prioritàries del nou Govern municipal, que és reforçar el moviment cooperatiu solidari en sectors estratègics com l’habitatge, oferir a les cooperatives acompanyament tècnic i jurídic i proveir dels canals per fer possible el finançament, sobretot avals i garanties.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat