L’Ajuntament aprova noves mesures urgents per al lloguer social

L’Ajuntament aprova noves mesures urgents per al lloguer social

El 90% dels desnonaments que es produeixen a la ciutat són per impagament del lloguer. El consistori ha aprovat una sèrie de mesures per pal·liar aquesta situació, que beneficiaran tant famílies amb ingressos baixos com famílies sense ingressos.

Vídeo ‘L’Ajuntament aprova noves mesures urgents per al lloguer social’

El nou Govern municipal ha ampliat de 6 a 7 milions d’euros la partida actual destinada al lloguer social, cosa que augmenta el nombre de famílies que en sortiran beneficiades. De fet, es calcula que amb aquest augment del pressupost es podrà arribar a 1.600 famílies amb dificultats econòmiques. Podeu consultar el web del nou ajut al lloguer aquí.

Un altre dels objectius de l’Ajuntament de Barcelona és ampliar el parc de lloguer social. Per això s’invertiran 3,5 milions d’euros en la compra d’habitatges exercint el dret de tempteig i retracte. En el termini d’1 mes passaran a ser de propietat municipal 7 habitatges: 3 a Nou Barris, 1 a Horta-Guinardó, 1 a Sants-Montjuïc i 2 a Sant Andreu.

El Govern municipal calcula que generarà un total de 8.000 habitatges de lloguer social. Per aconseguir-ho està impulsant les activitats del Patronat Municipal de l’Habitatge amb l’objectiu de construir 1.000 habitatges nous a l’any. Els 4.000 habitatges restants ja existeixen i només s’hauran de rehabilitar, si escau.

Finalment, el consistori ja ha començat a executar el Programa de mobilització d’habitatges buits, i de moment ha imposat 12 sancions, de 5.000 euros cadascuna, a entitats financeres propietàries de pisos que fa més de 2 anys que estan desocupats.

 

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets SocialsContactaAvís legal Accessibilitat