Les escoles públiques es pintaran cada sis anys

Les escoles públiques es pintaran cada sis anys

21/03/2018 - 10:21

El Consorci d'Educació pintarà i farà el manteniment cada sis anys del revestiment de les escoles publiques d’educació primària del districte i de tota la ciutat per harmonitzar l'aspecte dels centres. S’utilitzaran colors neutres per aconseguir la màxima sensació d’amplitud, serenitat i lluminositat. Aquest any es pintaran a l'Eixample les escoles Mallorca, Fort Pienc i Auró.

El programa s’ha dissenyat amb l’objectiu d’establir uns paràmetres cromàtics concrets per aplicar a tots els centres on s’actuï, evitant els colors estridents. En aquest sentit, s’ha proposat a cada centre una gama cromàtica càlida, domèstica i tranquil·la que aporti confort i benestar.

Per fer-ho l’Ajuntament de Barcelona farà una inversió anual de 3 milions d’euros que permetrà pintar una trentena de centres cada any. Fins al moment s’han pintat 32 escoles i està previst que aquest 2018 es pintin 25 centres, i que el 2019 se’n pintin uns 35 més.

La idea d’aquest programa és fixar uns criteris per millorar els revestiments i la pintura de les escoles públiques per tal d’assegurar que els centres de la ciutat adquireixen la màxima qualitat espacial possible i que es mantingui en el futur.

Actuacions al 2018

» Escola Fort Pienc (4.094,05 m2)
» Escola Mallorca (2.926,08 m2)

» Escola Auró (3.941,00 m2)

Actuacions al 2019

» Escola Ramon Llull (5.935,00 m2)

Al llarg de l’any 2017 s’ha fet el manteniment de 32 centres educatius, ja amb els nous paràmetres i amb la idea d’establir uns criteris generals a l’hora de pintar i mantenir les escoles. Dues d’aquestes escoles ja repintades són de l’Eixample, l’escola Joan Miró i la Ferran Sunyer, en la qual es va fer la presentació d’aquest programa de manteniment escolar.

La regidora de l’Àrea de Drets Socials, Laia Ortiz, va destacar que l’Ajuntament aportarà cada any 3M € per garantir que es pinten 30 centres educatius anualment. “Ara trobàvem escoles que feia 15 que no es pintaven, garantim que cada 5-6 anys es renovin”.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat