A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

L'Ajuntament subscriu el Manifest Institucional Unitari de rebuig contra la violència masclista

L'Ajuntament subscriu el Manifest Institucional Unitari de rebuig contra la violència masclista

23/11/2012 - 18:11

L’Ajuntament de Barcelona ha subscrit el Manifest Unitari Institucional que han signat les principals institucions del país amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que té lloc el proper diumenge, 25 de novembre.

D’aquesta manera, el consistori manifesta el seu rebuig contra aquesta xacra social i es compromet a treballar per eradicar-la juntament amb la col·laboració de la societat civil i la resta d’entitats i institucions.

Per commemorar aquest dia, l’Ajuntament penjarà el símbol de la lluita contrala violència masclista, el llaç lila, al balcó de l’Ajuntament i il·luminarà d’aquest color la font de passeig de Gràcia amb Gran Via.

A més, durant aquests dies, els districtes de la ciutat recorden la data amb tot un seguit d’actes organitzats juntament amb les entitats per conscienciar la ciutadania sobre la violència de gènere, tot i que l’acte unitari se celebrarà el dia 29 de novembre.

Donar resposta a una xacra social

Aquests actes s’emmarquen en les polítiques que es duen a terme des de la Regidoria de Dona i Drets Civils en el marc del Pla municipal per a la igualtat d’oportunitats real i efectiva entre dones i homes presentat en el plenari anterior.

En aquest sentit, el pla té l’objectiu de millorar les intervencions per eradicar la violència masclista en totes les seves manifestacions, des de la intervenció integral, reforçant l’estructura i model de prevenció i atenció, a través, sobretot, “d’estratègies de sensibilització ciutadana enfront de la problemàtica de la violència masclista,ja que la violència contra les dones està profundament arrelada a les estructures socials, i si no s’incideix sobre aquestes, la violència no desapareixerà, ha defensat Francina Vila, regidora de Dona i Drets Civils.

Entenent la violència masclista com a un fenomen estructural, l’Ajuntament destinarà els recursos necessaris per abordar-lo des de respostes específiques i diverses. En aquest sentit, Francina Vila ha remarcat que només “amb el treball conjunt de tots farem possible una societat que garanteixi la igualtat d’oportunitats entre homes i dones”.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat