L'Ajuntament inicia un projecte per incrementar la seguretat de la gent gran

L'Ajuntament inicia un projecte per incrementar la seguretat de la gent gran

27/11/2012 - 16:49

A través d’una trentena de sessions formatives impartides per la Guàrdia Urbana en tots els districtes de la ciutat i amb la difusió d’uns consells bàsics de seguretat personal i viària, l’Ajuntament vol prevenir els fets delictius entre la gent gran, un dels col·lectius més vulnerables.

Les estafes i els robatoris al domicili, les estrebades i els robatoris amb violència al carrer són alguns dels fets delictius que més afecten la gent gran. Tot i que aquest col·lectiu només pateix un 9% de tota l’activitat delictiva de la ciutat, l’Ajuntament ha iniciat un projecte per incrementar-ne la seguretat.

Es tracta d’una campanya de caràcter formatiu que té l’objectiu de prevenir els fets delictius i les situacions de risc entre la gent gran, que suposa el 20% de la població de la ciutat.

L’acció s’emmarca en l’aposta de l’Ajuntament per augmentar la seguretat a la ciutat, que ha donat uns primeres dades positives. “No ens podem quedar aquí, hem de continuar treballant”, ha dit Joaquim Forn, primer tinent d’alcalde de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat.

La Guàrdia Urbana, a prop de la gent gran

En concret, la Guàrdia Urbana impartirà 33 sessions formatives en casals i centres de gent gran de tots els districtes de la ciutat, en què s’abordaran qüestions de seguretat personal i també de seguretat viària.

“La nostra voluntat és acostar-nos, obrir-nos i escoltar la gent gran, que ens coneguin per trobar mesures de protecció i evitar que pateixin fets delictius”, ha explicat l’intendent de la Guàrdia Urbana Sergi Amposta.

De fet, la Guàrdia Urbana fa sessions sobre seguretat viària als centres que ho demanen des del 1988, però ara es dóna un nou impuls a aquestes xerrades incorporant aspectes de seguretat personal.

Alguns consells de seguretat

Així, es difondran una sèrie de consells bàsics i senzills, que també s’han recollit en un fullet, com ara no obrir la porta a desconeguts o no proporcionar informació per telèfon.

Alhora d’anar pel carrer, es recomana controlar la cartera i la bossa de mà, portar només el que es necessita i vigilar les pertinences personals.

Per evitar robatoris quan la gent gran retira la pensió, se’ls aconsella anar acompanyats i no treure grans quantitats de diners de l’entitat bancària.

Pel que fa a la seguretat viària, els consells se centren a evitar els atropellaments de la gent gran, i per això es fa èmfasi en el fet de respectar semàfors i caminar sempre per les voreres i els passos de vianants.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat