Consells de seguretat i mobilitat per a la gent gran

Consells de seguretat i mobilitat per a la gent gran

26/11/2012 - 00:00

Dintre del marc de les activitats de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu, l’Ajuntament ha editat una sèrie de díptics informatius amb 12 consells sobre seguretat i altres 12 sobre mobilitat adreçats a les persones grans per evitar ensurts i situacions que posin en perill la seva salut i integritat física.

Des de fa anys, la Guàrdia Urbana imparteix sessions de formació al col·lectiu de la gent gran amb l’objectiu de reduir l’accidentalitat. Aquestes sessions són una expressió de la proximitat de la Guàrdia Urbana a cada un dels districtes de la ciutat. La reducció de l’accidentalitat i la disminució de la victimització continuen sent objectius de la Guàrdia Urbana, considerant les xerrades a la gent gran com una eina molt important de prevenció. Es pretén reduir, d’aquesta forma, la seva vulnerabilitat.

Els objectius principals d’aquest projecte són:

– Reduir la vulnerabilitat del col·lectiu de la gent gran en relació a ser víctimes d’un delicte.

– Reduir la vulnerabilitat del col·lectiu de la gent gran en relació a ser víctimes d’un accident de transit.

– Anticipar i evitar futures situacions de risc.

– Prevenir les principals amenaces per la seguretat de les persones grans.

– Fomentar la confiança entre la Guàrdia Urbana i el col·lectiu de la gent gran, explicant-los que en la policia tenen un servei d’ajut i protecció en temes de seguretat.

– Millorar la resposta policial en intervencions amb persones d’aquest grup

Al districte de les Corts, la xerrada sobre consells de seguretat i mobilitat va tenir lloc el passat dijous 29 de novembre a les 17.30 h al casal de gent gran Can Novell, carrer Caballero, 29.

També podeu consultar els consells de seguretat i prevenció a la pàgina web de la Guàrdia Urbana (www.bcn.cat/guardiaurbana).

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat