Networking de campanya de Nadal entre empreses i participants del Programa Làbora

Networking de campanya de Nadal entre empreses i participants del Programa Làbora

El Programa Làbora ha organitzat aquest dimecres 15 de novembre, conjuntament amb Barcelona Activa, una jornada de networking entre empreses i participants de cara a la Campanya de Nadal. L’objectiu de la jornada és fomentar la contractació dels col·lectius atesos pel programa en els sectors de major contractació i ocupacions més demandades en la temporada de Nadal (comerç, hostaleria, logística i neteja).

A partir de les 10h ha començat la sessió de networking amb entrevistes individualitzades entre 18 empreses col·laboradores que busquen cobrir perfils professionals i més d’un centenar participants del Programa Làbora amb dificultats d’accés al mercat laboral ordinari, que els permetrà generar nous contactes i oportunitats professionals. S’ha fet una selecció prèvia molt acurada dels candidats i candidates, basada en els perfils competencials que millor encaixen amb les ofertes de les empreses participants.

En tres anys, el programa s’ha convertit en una eina de referència i transparència, dins i fora de la ciutat, per la seva efi­ciència, participació i innovació en l’ocupació de persones amb di­ficultats d’accés al mercat de treball i amb plena satisfacció de les empreses contractants. Des de l’inici de la seva activitat a finals de 2014 i fins aquest setembre, el Programa Làbora ha estat l’origen de la signatura de 5.573 contractes laborals.

Així mateix, s’ha informat a les empreses participants de la recent publicació del programa de  subvencions per a fomentar l’ocupació de qualitat Bona Feina, Barcelona!, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa.

El Programa Làbora treballa per al foment de l’ocupació i, apropa a les persones en situació de vulnerabilitat al mercat laboral. El projecte, facilita que empreses i entitats tinguin accés a una borsa de candidatures on, de ben segur, hi trobaran la persona que millor s’ajusta a les seves necessitats de contractació laboral. L’orientació, la formació i l’acompanyament que es fa de cada persona, sempre seguint els criteris d’ocupació per competències, són la garantia del seu èxit. El Làbora vincula l’empresa a un programa amb compromís i responsabilitat social que afavoreix la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.

Es tracta d’un projecte de Ciutat de cooperació públic-social de l’Ajuntament de Barcelona (Institut Municipal de Serveis Socials i Barcelona Activa) i dissenyat i gestionat en col·laboració amb ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), FEICAT (Empreses d’Inserció de Catalunya), i Creu Roja. La cooperació i el treball en xarxa entre l’Ajuntament de Barcelona, les entitats socials i el teixit empresarial de la ciutat és la clau per a una Barcelona més justa i més inclusiva.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets SocialsContactaAvís legal Accessibilitat