Unes jornades internacionals conviden a reflexionar sobre el futur de l’habitatge a Barcelona

Unes jornades internacionals conviden a reflexionar sobre el futur de l’habitatge a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i l’Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC), organitzarà els dies 24 i 25 d’octubre unes jornades entorn del tema de l’habitatge, durant les quals diversos experts i professionals debatran sobre nous fenòmens i tendències com la rehabilitació d’edificis, la regeneració urbana o el cohabitatge.

La jornada del dilluns 24 d’octubre està organitzada en forma de seminaris, en què es tractaran alguns dels reptes als quals s’enfronta la ciutadania a l’hora d’accedir a un habitatge digne: factors com la gentrificació, l’impacte del turisme a la ciutat o la situació del mercat de lloguer, tant en l’actualitat com en un futur proper.

Durant aquesta primera jornada es presentarà l’Informe sobre l’habitatge a la ciutat de Barcelona 2013-2016, que ofereix una radiografia de la situació habitacional a la ciutat, i s’aprofundirà en el model d’altres ciutats europees com París o Berlín, on la regulació del mercat de lloguer està molt més evolucionada.

La jornada del dimarts 25 d’octubre s’estructurarà en forma de debats i taules rodones, durant els quals es discutiran els nous desafiaments de l’habitatge avui dia: la rehabilitació i la regeneració urbana, la relació entre innovació i arquitectura o el cohabitatge, entre altres.

A més, cada taula disposarà d’una fila zero per a entitats socials, cooperatives d’habitatge i institucions relacionades, que debatran amb els participants en les taules per tal d’enriquir l’intercanvi de coneixements. En aquestes sessions, l’exposició d’altres casos i experiències internacionals servirà per comparar models d’èxit, generar idees i oferir solucions que serveixin a la realitat actual.

Aquestes jornades s’emmarquen en el Congrés d’Arquitectura 2016, organitzat pel COAC, que durant sis mesos ha ofert xerrades, exposicions, concursos i taules rodones amb l’objectiu de construir una visió col·lectiva de futur sobre l’arquitectura.

La inscripció a les Jornades d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona és gratuïta. Per accedir-hi, només cal que empleneu aquest formulari.

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets SocialsContactaAvís legal Accessibilitat