Violència masclista: no en deixem passar ni mitja

Violència masclista: no en deixem passar ni mitja

24/11/2016 - 12:17

Davant de la violència masclista no en deixem passar ni mitja. L’Ajuntament de Barcelona fa una crida a l’acció contra qualsevol tipus de violència contra les dones. El web BCN Antimasclista recull tots els recursos i serveis municipals d’atenció a les víctimes. També fem una crida a l’entorn de les víctimes, perquè denunciïn aquestes actituds. 

No en deixem passar ni mitja. Amenaçar, assetjar, controlar, menysprear. Són formes de violència masclista. Moltes no són visibles, altres estan acceptades socialment. Tots som responsables de combatre-les.

Web BCN Antimasclista

El web municipal centralitza tots els recursos i serveis d’atenció a les víctimes de la violència masclista i ofereix mitjans per detectar casos de violències i per fomentar-ne la prevenció. A més, també recull protocols, testimonis, documents i estudis sobre les violències masclistes.

25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones

A les 18.00 hores tindrà lloc, a la plaça del Vuit de Març, l’acte de lliurament del premi 25 de Novembre. Enguany es distingiran projectes que tenen com a objectiu la sensibilització, la prevenció i el coneixement en relació amb els estereotips sexistes en els mitjans de comunicació i les xarxes socials. Tot seguit començarà l’activitat “Fem públic”, orientada a visualitzar les experiències de tres col·lectius de dones, joves feministes, musulmanes i transsexuals, mitjançant un recorregut que descriu situacions d’assetjament al carrer.

D’altra banda, el Servei de Documentació i Accés al Coneixement de l’Ajuntament de Barcelona (SEDAC) i el Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD) obren perquè tothom pugui consultar un recull de 49.000 notícies de premsa procedents de tot Espanya i publicades durant el període 1985-2002 sobre el moviment feminista i l’evolució de les dones i les entitats de l’època. Qüestions com la igualtat d’oportunitats entre les dones i els homes, la sexualitat o els crims contra les dones són exemples de les matèries que s’hi tracten.

Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista

Violència masclista: “La violència que s’exerceix contra les dones com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d’un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones i que, produïda per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions, tingui com a resultat un dany o un patiment físic, sexual o psicològic, tant si es produeix en l’àmbit públic com en el privat.”

Ajuntament de BarcelonaÀrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBIContactaAvís legal Accessibilitat