• Inici
  • / Proposta Estratègica del Park Güell

Proposta Estratègica del Park Güell

Park Güell amb panoràmica de la ciutat al fons

El Park Güell és un dels pocs espais dissenyats per Antoni Gaudí que pertany a l’àmbit públic. És un parc històric, emblema de la ciutat declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Per tant, es tracta d’un espai que cal protegir, per estudiar i divulgar l’obra de Gaudí, però també és un parc urbà, espai del veïnat i la comunitat. La massificació turística del parc en els darrers anys té un impacte directe en l’ús del parc per part del veïnat i en la transformació dels seus entorns i barris sobretot Vallcarca i Penitents i en àmbits diversos com el comerç, la mobilitat, i els usos veïnals del parc.

La proposta estratègica del Park Güell pretén enfortir el lligam dels barcelonins i barcelonines amb el parc; evitar les conseqüències de la massificació turística a la zona i millorar l’entorn fent l’espai més permeable. La proposta compta amb 178 actuacions de millora que compta amb un pressupost de 24,9 milions d’euros i que gira al voltant de 5 grans eixos:

  • Reduir l’impacte de la massificació al parc i entorns a partir de la millor regulació dels accessos i major presencia de personal informatiu i de control.
  • Fomentar els usos comunitaris al parc i els seus entorns amb la millora dels accessos, noves activitats de lleure pel veïnat, i un nou centre de voluntaris per la divulgació i el coneixement del parc i el seu entorn natural.
  • Millorar la mobilitat dels entorns: més i millor transport públic, facilitat en l’accés a peu i en bicicleta, i descongestió dels carrers més saturats.
  • Donar vitalitat al patrimoni del parc incorporant-lo a les agendes culturals del barri i la ciutat.
  • Impulsar un nou model de governança amb la participació i de tots els agents implicats en la presa de decisions.

Per tal de compartir i debatre els continguts de la proposta, durant el darrer trimestre del 2017 es van dur a terme tres sessions informatives i de debat temàtiques sobre Ús Social, Accés i Massificació i Mobilitat, adreçades a les principals entitats i associacions dels barris que conviuen amb el Park Güell. 

Seguiment:

Grup d'Impuls:

Sessió de constitució, 28 de juny de 2018

 

Grup de Patrimoni i Cultura:

Sessió de constitució, 20 de febrer de 2019

 

Grup d'Espai Públic i Equipaments:

Sessió de constitució, 28 de novembre de 2018

 

Grup de Mobilitat:

Sessió de constitució, 5 de juliol de 2018

Sessió, 3 d'octubre de 2018

Sessió, 10 de juliol de 2019

Sessió, 4 de desembre de 2019

 

Sessions prèvies:

Sessió informativa i de debat (Accés i massificació, 4 desembre 2017):

 

Sessió informativa i de debat (Ús social, 20 novembre 2017):

 

Sessió informativa i de debat (Mobilitat, 18 de desembre 2017):

 

Documentació: