Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Pla Director del Parc de la Ciutadella

Foto aèria del Parc de la Ciutadella

El Parc de la Ciutadella és el tercer parc en grandària de Barcelona, el més visitat de la ciutat, el que acull usos i activitats més diverses i, també, el més antic.

Després de realitzar una primera pre-diagnosi s’han detectat els següents punts febles:

  • La vegetació està exposada a molta pressió.
  • Hi ha edificis històrics sense ús.
  • Hi ha poca permeabilitat i connexió amb els barris dels voltant.
  • Hi trobem instal·lacions obsoletes, com algunes zones del voltant del zoo.
  • Està envoltat per alguns carrers complicats, alguns sense quotidianitat i amb sensació d’inseguretat, com el passeig de la Circumval·lació, i d’altres amb molta intensitat de trànsit.

En aquest sentit des de l’Ajuntament de Barcelona es proposa realitzar una reflexió que doni resposta a aquests elements i una deliberació entorn a possibles solucions que incloguin la seva obertura al mar i la seva relació amb els barris de l’entorn, la millora del verd, la comptabilitat dels usos i activitats amb els edificis històrics existents, i la seva relació amb totes les institucions vinculades al coneixement que hi ha al seu entorn.

Mecanismes d’informació i participació:

En el procés de debat del Pla Director es preveu la creació d’una Comissió de Seguiment integrada per representants dels grups polítics municipals, del Govern municipal, de la gerència d’Ecologia Urbana, de les associacions de veïns i veïnes de la zona i de les institucions de l’entorn.

Les funcions d’aquesta comissió són esdevenir l’espai de reflexió sobre el Parc de la Ciutadella i  fer un seguiment i validació del procés de redacció del pla. Es preveu, també, l’obertura del debat sobre el pla amb la convocatòria de tres jornades de treball entre els mesos de juliol i novembre de 2018.

Documentació i actes:

Sessions de treball: 

Síntesi de les tres sessions de treball (Novembre 2018):

 

Agents educatius (09/10/2018)

Universitats i Centres de Recerca (04/10/2018):

Entitats veïnals (27/09/2018):

 

Comissió de Seguiment:

Reunió de constitució de la (28/05/2018):