Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Actuacions de millora a la Ronda de Dalt

Ronda de Dalt

L’Ajuntament de Barcelona està impulsant la cobertura de la Ronda de Dalt entre els districtes de Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris amb la participació de les entitats i els veïns dels barris que l’envolten, que decidiran conjuntament què s’hi farà sobre el futur espai públic disponible un cop es cobreixi el vial.

Durant els darrers mesos del mandat 2011-2015 es va constituir la Comissió de Seguiment que promou aquesta cobertura, que s’anirà desenvolupant per fases seguint els avantprojectes ja existents.

La primera actuació va tenir lloc a l’estiu del 2017 amb les obres d’execució del primer tram de cobertura de la Ronda, entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron, entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. Inicialment es va procedir a la construcció d’un mur estructural a la mitjana d’aquest tram de la carretera, unes obres que es reprendran durant el mes de març del 2018. Serà el moment de construir els murs de recolzament laterals de l’estructura de cobertura, la pròpia llosa i la resta d’elements necessaris: sortides d’emergència, instal·lacions del túnel, etc.

La urbanització i la definició del nou espai urbà que es crearà amb la cobertura d’aquest tram es decidirà en el marc de diverses sessions participatives que s’estendran fins a l’abril de 2018. Aquest debat permetrà establir les línies mestres de l’avantprojecte que recollirà la transformació de part d’aquest vial en un nou espai ciutadà.

Estructura participativa i agents implicats

La metodologia d’aquest procés de cobertura de la Ronda de Dalt s’estructura al voltant d’una Comissió de Seguiment, que es reuneix periòdicament i que està format per tècnics municipals, grups polítics, el govern i els representants de les principals entitats dels districtes per on passa el vial.

Paral·lelament, conforme es vagin desenvolupant les actuacions de cobertura, també es realitzaran reunions i sessions de participació amb les entitats específiques de cada barri, que podran dir-hi la seva sobre la urbanització de cada tram.

Documentació: