• Inici
  • / Concurs internacional de roses noves
  • Inici
  • / Concurs Internacional de Roses Noves​

Concurs Internacional de Roses Noves​

Coincidint amb la temporada de floració de les roses, l’Ajuntament de Barcelona organitza el Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, que té lloc als jardins del Roserar del parc de Cervantes.

Aquest concurs té un gran reconeixement internacional. Les roses que s’hi presenten han estat creades per obtentors a partir d'encreuaments entre rosers ja existents. Per tant, són varietats inèdites que encara no han estat comercialitzades. Un espai reservat dins els jardins del Roserar reuneix els rosers guardonats en cada edició.

EDICIÓ 2024 CANCEL·LADA

Davant l’escassetat i la incertesa de disponibilitat d’aigua, el servei de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, que té cura dels espais verds públics de la ciutat de Barcelona i del manteniment del Roserar de Cervantes, s'ha vist obligat a anul·lar algunes de les activitats pròpies del Concurs Internacional de Roses Noves 2024. Un jurat d’experts ha estat l’encarregat d’entregar els guardons als millors exemplars de roses d’enguany.

El passat 10 de maig, es va fer públic el palmarès de l’edició 2024 amb 82 varietats de rosers participants (híbrides de te/grandiflora, floribunda/multiflora, paisatgistes/arbustives, entapissants, miniatures i enfiladisses) i 29 obtentors, provinents d’11 països diferents (Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Estats Units, Espanya, França, Itàlia, Japó, Nova Zelanda, Països Baixos i Polònia). Un jurat expert internacional i la comissió permanent del concurs, formats per professionals vinculats al món de la jardineria i dels rosers, han atorgat els premis i accèssits.

Les varietats presentades a concurs estan creades per experts roseristes a partir d’encreuaments de varietats existents, són inèdites i no han estat mai comercialitzades. La Comissió Permanent del Jurat Expert, durant el cicle vegetatiu previ del 2023, ha fet quatre avaluacions dels rosers.

Agraïm la comprensió davant aquesta situació excepcional que ens ha dut la sequera i esperem que puguem celebrar novament la propera edició l’any vinent.

 

Rosa Ciutadana Guanyadora 2022

Històric

El Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona es va crear l’any 2001 per impulsar la divulgació i projecció del roserar, fidel a la tradició roserística de Barcelona, que es remunta a les primeres dècades del segle passat.

A més de la votació de la Rosa Ciutadana, hi ha un jurat internacional i una comissió permanent formats per professionals vinculats al món de la jardineria i dels rosers, així com creadors d’altres disciplines, i cada any en varia la composició.

 

Per a més informació sobre altres edicions i sobre la història del parc de Cervantes:

Històric