Renova les teves joguines

Hi ha èpoques de l’any on la compra de joguines augmenta considerablement, una d’elles és el Nadal. La publicitat hi té un paper important, induint a adquirir sempre la última novetat. Renova les teves joguines pretén participar en un canvi de forma de consum, més responsable i coherent amb un estil de vida respectuós amb els valors socio-ambientals.

Aquesta iniciativa per fomentar el consum conscient i la prevenció de residus té lloc al mes de desembre, per crear una alternativa a les compres nadalenques, i al mes de maig.

Les dates de la propea edició són: del 4 de maig al 24 de maig de 2020. Podeu consultar el fulletó de la darrera edició en aquest enllaç.

Els intercanvis ens permeten reutilitzar, compartir i consumir de forma responsable:  SUMA’T A L’ESTIL ZERO!

Funcionament

Tria entre els punts d'intercanvi que trobaràs per tot Barcelona i porta-hi les teves joguines.

A canvi, et donaran Renoves amb la puntuació corresponent, que després podràs intercanviar per les joguines que més t'agradin, a qualsevol punt de la xarxa. Consulta els dies de recollida i d’intercanvi de cada punt, n'hi ha molt per triar!

Els jocs i joguines que ja no farà servir un altre nen o nena, la podrà fer servir el teu infant durant més temps!

Normes

Es poden portar un màxim de 10 jocs o joguines per infant. Però atents i atentes! No s’accepten més de 5 contes. Les joguines han d’estar netes i en bon estat, es descartaran les que estiguin brutes, trencades o deteriorades. No es permeten joguines bèl·liques, ni sexistes, peluixos o joguines que es venen com a regal publicitari. Recomanem portar les piles de casa.

És necessari que totes les joguines comptin amb el símbol CE, això vol dir que compleixen amb la normativa de seguretat europea.

D’altra banda, es podran agafar un màxim de 10 jocs o joguines durant els dies d’intercanvi.

No es podran utilitzar Renoves d’altres edicions, pel que et recomanem que no et desprenguis de totes les joguines i jocs cada temporada. Fes un ús conscient!

 

Sistema de puntuació

JOCS I JOGUINES PER A INTERCANVIAR

VALOR EN RENOVES

Contes petits:
Llibrets i albums petits, etc..
(Limitació: es podran portar 5 màxim).

1

Contes grans:
Contes de tapa dura, amb moltes pàgines, etc.

4

Joguines petites:
Mínim 3 del mateix tipus juntes per fer un paquet. Es puntuarà el paquet.
(eïnes, fruites, minicotxes, peces de cuina, etc..)

1

Jocs i joguines mitjanes:
Vehicles, puzzles, jocs de construcció, jocs de taula de mida mitjana...

3

Jocs de taula grans i disfresses

5

Joguines grans:
Cuines, patins, tricicles, etc..

10

Jocs i joguines més sostenibles:
Es podran sumar 2 punts extra de regal, a cada joc o joguina de més de 3 punts (mitjanes i grans) si és ecològica: de fusta o tela, sense piles ni plàstics,
(excepte aquells que siguin de paper o de cartró, ni peluixos.), que estimulin la creativitat i el respecte pel medi ambient i pels animals.

+2

 

Recursos

Més enllà de portar les joguines al Renova, tens altres opcions:

  • Portar-les als punts verds de la ciutat. Més informació al web d'Ecologia Urbana.

  • A més a més, als Ateneus de Fabricació de la ciutat pots imprimir en 3D gratuïtament les peces de les joguines que necessitis reparar, com ara botons, rodes, encaixos, etc.. Més informació en aquesta pàgina.

Per trobar més informació sobre joguines i consum conscient pots consultar aquestes pàgines web: