Renova les teves joguines

Aquest any, la xarxa d’intercanvi Renova compleix 10 anys. Va néixer al novembre del 2011 amb l'objectiu de promoure la sensibilització ciutadana envers la prevenció de residus a l'hora de gestionar-los correctament, evitant que es converteixin en residus i oferint idees originals i creatives per a la seva reutilització... i estem de celebració!.

Hi ha èpoques de l’any on la compra de joguines augmenta considerablement, una d’elles és el Nadal. La publicitat hi té un paper important, induint a adquirir sempre la última novetat. Renova les teves joguines pretén participar en un canvi de forma de consum, més responsable i coherent amb un estil de vida respectuós amb els valors socio-ambientals.

Aquesta iniciativa per fomentar el consum conscient i la prevenció de residus té llocal maig i desembre, per crear una alternativa a les compres en general, i especialment durant les festes nadalenques.

Recentment es va iniciar una línia de treball online, la qual seguim impulsant, amb una doble finalitat:

  • Fer créixer i enfortir la xarxa de participants,
  • Facilitar les eines als col·laboradors per duu activitats virtuals.

 

La propera edició del Renova les teves joguines tindrà lloc del 8 de novembre al 22 de desembre de 2021. Consulteu la programació de les activitats previstes per aquesta edició en aquest enllaç.

 

Recursos

Més enllà d'intercanviar les joguines al Renova, tens altres opcions:

  • Portar-les als punts verds de la ciutat. Més informació al web d'Ecologia Urbana.

  • A més a més, als Ateneus de Fabricació de la ciutat pots imprimir en 3D gratuïtament les peces de les joguines que necessitis reparar, com ara botons, rodes, encaixos, etc.. Més informació en aquesta pàgina.

Per trobar més informació sobre joguines i consum conscient pots consultar aquestes pàgines web:

 

Històric: