5 plans compromesos amb el medi ambient per aquest cap de setmana

08/11/2019 - 13:09 h

Aquest cap de setmana podeu gaudir del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, unir-vos a una festa de la salut i el medi ambient, col·laborar en el manteniment d’un bosc, visitar la Fàbrica del Sol i fer una caminada per Montjuïc.

1. Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient

Encara sou a temps de gaudir del 26è Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, que es va inaugurar el 6 de novembre i que s’allargarà fins al dia 14. Els joves són els protagonistes de les pel·lícules d’aquesta edició, que ofereix més de noranta films adreçats a tota mena de públics, i com ja és habitual, les projeccions es complementaran amb tallers, conferències i xerrades. Més informació.

2. Festa de la Salut i la Bellesa

Per vuitè any consecutiu, l’Eix Comercial Fort Pienc organitza la Quinzena de la Salut i la Bellesa al barri, que enguany té com a columna vertebral l’impacte del medi ambient sobre la salut. El tret de sortida serà la Festa de la Salut, que se celebrarà aquest dissabte 9 de novembre de 10 a 15 hores a la plaça del Fort Pienc. Així, al llarg del matí, es podrà gaudir de diverses activitats, com ara la degustació de productes de proximitat o un consultori sobre postura corporal. Més informació.

3. Jornada Comunitària de Manteniment del Bosc Turull

Aquest dissabte d’11 a 13.30 hores podeu col·laborar en el manteniment i la millora de la biodiversitat del Bosc Turull, ubicat al districte de Gràcia. Durant la jornada es buidarà el compostador comunitari per repartir el compost pel bosc i, així, aportar nutrients al sòl. Cada participant es podrà endur una bosseta de compost a casa, i hi haurà pica-pica. Inscripcions i més informació: aula@boscturull.cat / 93 213 39 45.

4.- Diverses activitats a La Fàbrica del Sol

Des d’Ecologia Urbana us proposem tres activitats que tindran lloc aquest cap de setmana a La Fàbrica del Sol. Aquest divendres de 17 a 18.30 hores us convidem a gaudir de ‘Les persones primer’, un berenar i diàlegs amb persones expertes en actuacions urbanístiques que pretenen crear un entorn més amable per a la ciutadania, com ara les superilles. Dissabte de 10.30 a 12.30 hores us animem a participar a ‘Espietes de la contaminació’, un taller i una ruta per reconèixer els líquens i descobrir com ens indiquen l’estat de salut ambiental. Per últim, per diumenge us proposem una visita guiada a La Fàbrica del Sol. Més informació.

5.- Caminada de Montjuïc

Aquest diumenge Barnatresc organitza una nova edició de la caminada per un dels grans parcs de la ciutat, el parc de Montjuïc. La Caminada de Montjuïc constarà de 10 kilòmetres i tindrà una durada aproximada de quatre hores. El punt de sortida i d’arribada serà el parc de les Tres Xemeneies, on s’iniciarà la marxa entre les 9.00 i les 9.30 hores. La participació és gratuïta i no cal fer cap inscripció prèvia. Només cal tenir el carnet de Barnatresc.