5 plans d'ecologia urbana per a la Mercè

20/09/2019 - 12:21 h

Cap de setmana amb la Mercè com a gran protagonista, i des d'Ecologia Urbana us recomanem que no us perdeu les activitats de diumenge en el marc de La Mercè Respira, amb la celebració del Dia sense Cotxes, emmarcades també en la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que organitza altres activitats com un taller a la Fàbrica del Sol o una nova edició del Park(ing) Day. Altres activitats que destaquem de la Mercè són les portes obertes al Palauet Albéniz o la Festa dels Animals a la plaça de Catalunya.

1. La Mercè Respira
Aquest cap de setmana les festes de la Mercè són les absolutes protagonistes a tota la ciutat, i des d’Ecologia Urbana us recomanem que no us perdeu les activitats de diumenge en el marc de La Mercè Respira, amb la celebració del Dia sense Cotxes, un recorregut lúdic i didàctic entorn de la mobilitat sostenible i saludable en una via Laietana completament pacificada, que també comptarà amb l’espai de l’Speaker’s Corner amb presentacions de 15 minuts sobre la mobilitat del futur.

2. Setmana de la Mobilitat Sostenible a la Fàbrica del Sol
Les activitats de La Mercè Respira s’emmarquen també en la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que se celebra aquesta setmana. A banda de La Mercè Respira, també podeu participar en altres activitats, com el taller que acull La Fàbrica del Sol de confecció d’accessoris per a bicis i patinets amb lones publicitàries reutilitzades.

3. Parking Day
Una altra de les activitats destacades de la Setmana se celebra aquest divendres: el Park(ing) Day, un esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món i que consisteix a transformar de manera temporal places públiques d’aparcament en parcs, jardins i altres formes d’usos de l’espai públic per reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i el medi ambient.

4. Portes obertes al Palauet Albéniz
Com cada any durant la Mercè podeu optar també per fer una divertida visita al Palauet Albéniz durant les jornades de portes obertes que s’hi faran dissabte, 21, diumenge, 22, i el dimarts 24 de setembre. Més informació.

5. Aquesta Mercè, adopteu un gat o un gos!
També en el marc de la Mercè, dissabte i diumenge el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) i moltes associacions i protectores us esperen a la plaça de Catalunya per promoure l’adopció dels gossos i gats que tenen acollits, amb la celebració d’una nova edició de la Festa dels Animals. Més informació.