5 plans per començar la primavera

22/03/2018 - 12:11 h

Aprofiteu el primer cap de setmana de primavera per esprémer els últims dies de l'AiguArt i de la Mostra d'audiovisuals de muntanya, així com per gaudir de l'espectacle de la Font Màgica, una exposició sobre les unitats de mesura a l'Europa cristiana o una passejada per la Barcelona del segle XVIII.

1. AiguArt
Aquest cap de setmana finalitza l’edició d’enguany d’AiguArt, un cicle d’activitats entorn del Dia Mundial de l’Aigua que proposa una barreja entre l’aigua i disciplines artístiques com la pintura, la fotografia, el cinema, la música o la dansa. Entre les activitats que s’organitzen aquest cap de setmana trobareu una ruta per cercar les fonts de Collserola, una ruta des del Castell de Torre Baró fins a la Casa de l’Aigua o una altra des del Centre d’Informació del Parc Natural de la Serra de Collserola fins a la Font de la Budellera, entre altres. Podeu consultar el programa sencer d’AiguArt per aquest cap de setmana al web de La Fàbrica del Sol.

2. Mostra d’audiovisuals de muntanya
La 21 edició de la Mostra d’audiovisuals i fotografia de muntanya del districte de Sant Martí també finalitza aquest cap de setmana, en què Álex Tzikon explicarà la seva experiència en assolir el cim del Nanga Parbat el 2016, i Javier Camacho oferirà una conferència audiovisual sobre l’ascensió al Lhotse, al nord del Nepal.

3. Font Màgica
Després de la seva parada tècnica anual, la Font Màgica torna a oferir des d’aquest mes de març el seu espectacle de música, llum i color, amb coreografies els dijous, divendres i dissabtes en horari de 20 a 21 hores. Aquest dissabte, però, i amb motiu de la celebració de ‘L’hora del Planeta’, la Font Màgica cancel·la el passi de les 20.30 hores, en una acció contra el canvi climàtic. Podeu consultar horaris detallats i coreografies al web de la Font Màgica.

4. Mesurar amb escaires ‘lo medieval’
Unitats com l’alna, el peu, el dit i l’alçada visual eren les que s’empraven a l’Europa cristiana, i les que els mestres d’obra portaven als seus escaires. Ara, la Seu del Districte de Les Corts acull una exposició del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya per descobrir com els mestres d’obra projectaven els espais considerant la llum natural com a símbol de la veritable llum, la divina.

5. ‘Un passeig en família pel 1700’
Cada dissabte i diumenge, El Born Centre de Cultura i Memòria us convida a conèixer la Barcelona del 1700, amb una visita dinamitzada al jaciment que apropa petits i grans a la vida de la Barcelona del segle XVIII a través de les persones que hi van viure, el món que els envoltava, els sons, els colors, la vida quotidiana o les seves experiències, entre d’altres. Més informació.