5 plans per gaudir del medi ambient a Barcelona

17/10/2019 - 16:29 h

Itineraris saludables i sostenibles, portes obertes a la xarxa d'Horts Urbans, tallers per a tota la família a Can Rigal, aplec d'agricultura urbana i joc inclusiu a l'Eixample, tot això i molt més us espera aquest cap de setmana a la ciutat, no us ho perdeu!

1. L’Oreneta, un joc singular a l’Eixample
En el marc de les Festes de la tardor de l’Eixample, aquest dissabte hi haurà un taller infantil i correfocs que surten dels jardins de la indústria on ja hi ha oberta l’Oreneta, un espai de joc singular que permet jugar individualment, en grup i d’una manera inclusiva.

2. Passejades saludables i sostenibles
La Fàbrica del Sol organitza dos itineraris aquest dissabte al matí. Un és una passejada guiada pels Jardins de la Maternitat, un pulmó verd a Les Corts, i els seus entorns. L’altre és a Sant Martí, on petits i grans aprendreu sobre el canvi climàtic i l’entorn a través del joc, l’observació i la participació, amb exemples d’energies renovables (pèrgola solar), arquitectura bioclimàtica (Edifici Media-Tic), urbanisme sostenible (jardins dins la Superilla del Poblenou), mobilitat alternativa (Biciclot-BiciHub); i agroecologia i bioconstrucció (ConnectHort). A més, l’Aula Ambiental Bosc Turull organitza un altre itinerari per dissabte, en aquest cas a Collserola per descobrir-hi els fruits de la tardor.

3. Portes obertes a la xarxa d’Horts Urbans per la Setmana Bio
En el marc de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, que se celebra del 19 al 27 d’octubre, l’Ajuntament obre les portes de la seva xarxa d’Horts Urbans perquè tota la ciutadania s’hi apropi i els pugui conèixer més a fons. Aquest dissabte es podrà visitar l’Hort de Turull de 9.30 a 11.30h. Més informació.

4. Les famílies juguen a Can Rigal
La Jugatecambiental del Parc de Can Rigal organitza el cicle d’activitats “La Festa al parc!”, que va començar el 13 d’octubre i que continuarà durant tota la tardor. Aquest diumenge al matí podeu apuntar-vos al taller “Les plantes del parc i taller de cosmètica natural”. Més informació.

5. Aplec d’agricultura urbana
Durant tota aquesta setmana, l’Aplec d’agricultura urbana acull trobades i activitats per compartir vivències entre persones i col·lectius que ja practiquen l’agricultura urbana, d’una banda, i proposar activitats de divulgació per a promoure-la entre la ciutadania. La jornada central de l’Aplec 2019 se celebrarà aquest diumenge al matí a la plaça Massadas, al barri de la Sagrera, amb mercat de pagès, intercanvi de llavors, tallers, sessió de contes, dinar popular, un espai dedicat al compostatge i un altre destinat a exposar, breument, diversos projectes d’agricultura urbana (un “speaker corner”). Més informació.

Us recomanem que consulteu prèviament els webs corresponents i @BCN_Ecologia per si hi ha un canvi de programació a alguna de les activitats.