A la platja, cap burilla al terra!

09/07/2018 - 10:35 h

Aquest dissabte han finalitzat les activitats de sensibilització a l'espigó del Gas amb la recollida de burilles de cigarret. Les accions s'emmarquen en la mesura de govern “Barcelona Residu Zero”.

Des del 25 de juny s’han organitzat tot un seguit d’accions per sensibilitzar la ciutadania sobre el greu impacte que provoquen el residus a l’ecosistema marí i la seva biodiversitat.

Aquest dissabte s’ha fet l’última activitat que ha consistit amb la recollida de burilles de cigarret a l’espigó del Gas, entre les platges de la Barceloneta i del Somorrostro. Hi han participat unes 136 persones les quals han recollit prop de 270.000 burilles, l’equivalent a 270 ampolles de 2 litres. Recorden que les burilles de cigarret són un residu no biodegradable, altament tòxic que danya greument el medi ambient.

Fa uns dies, es va construir allà mateix una escultura d’art reciclat de 6 metres amb part dels residus generats i recollits durant la revetlla de Sant Joan amb la participació d’usuaris de les platges per conscienciar la ciutadania de l’ús cívic de les platges.

Totes les activitats estan emmarcades en la mesura de govern “Barcelona Residu Zero”, de l’Ajuntament de Barcelona, basada en la necessitat de disminuir la generació de residus amb el lema “El millor residu és el que no es genera”.

Els artistes i entitats participants han estat: Barcelona Zero Waste network, Drapart, Dubrider Foundations, Ecocosmopolita, Ecounuon, Greenpeace, Movimiento 83, No más colillas en el suelo, Observadores del mar, Opcions, Posidomina Green Project, Proartso, Ressero, Retorna, Siresa, Vidas Sostenibles, WWF i Youtuba.

Més informació